GREEK REPORTERS: Δεν πάει τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Δεν πάει τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες



Χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου θα μεταβεί η κυβερνητική αντιπροσωπεία, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Παρά το γεγονός ότι έως χθες ο κ. Αβραμόπουλος προήδρευε συσκέψεων για την προετοιμασία της Ελληνικής αποστολής στην κρίσιμη σύνοδο, εντελώς ξαφνικά -και χωρίς επίσημη ανακοίνωση- έγινε γνωστό ότι τελικά δεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.
Αυτό το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό είναι το αν η μη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ή προέρχεται από δική του πρωτοβουλία.
Σε κάθε περίπτωση οι άσπονδοι φίλοι του κ. Αβραμόπουλου μέσα στην κυβέρνηση σημειώνουν με νόημα: no photo, no visit. Υπονοούν φυσικά πως βασική αιτία της μη συμμετοχής του είναι το ότι  δεν θα είναι αυτός στο κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας με τους ηγέτες της Ε.Ε.
Κεδίκογλου: «Υπήρξαν διάφορες παρερμηνείες...»
Το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Αβραμόπουλο κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha «9.89». Ο κ. Κεδίκογλου είπε:
«Υπήρξαν διάφορες παρερμηνείες. Ο κ. Αβραμόπουλος επρόκειτο να πάει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, για να συμμετάσχει στο Eurogroup, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα, στις άλλες συναντήσεις θα μετείχαν αντίστοιχα ο κ. Ζανιάς, ο κ. Χατζηδάκης ή ο κ. Σταϊκούρας. Από τη στιγμή, όμως, που έπρεπε να είναι επικεφαλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Αβραμόπουλος δεν θα είχε αντικείμενο. Δεν θα υπήρχε κάποια συνάντηση που θα μπορούσε να παραστεί. Αντίθετα, οι άλλοι υπουργοί έχουν αντίστοιχες συναντήσεις και γι` αυτό θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X