GREEK REPORTERS: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ» (vid)

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

«ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ» (vid)


To παρασκήνιο της σύσκεψης-Α. Σαμαράς: στάση πληρωμών χωρίς τα μέτρα
Tο κλίμα που εισέπραξε από τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, με τον οποίο
είχε τηλεφωνική συνομιλία 45 λεπτών χθες, φέρεται να μετέφερε ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους, τονίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, τον κίνδυνο στάσης πληρωμών, αλλά και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα τα μέτρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε- σύμφωνα με πηγές- ότι σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί το πακέτο μέτρων, τότε υπάρχει κίνδυνος άρνησης εκταμίευσης και αδυναμίας πληρωμών των συντάξεων και των μισθών τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε πως εάν δεν ληφθεί τώρα η απόφαση η χώρα θα βρεθεί στην απομόνωση και μπροστά σε κλειστές πόρτες, ενώ τόνισε πως υπάρχει ακόμα και κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν στο πλαίσιο του πακέτου και αναμένεται πλέον η εξειδίκευση του από το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με τους υπεύθυνους οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πάντως δημοσιοποίησε τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη στρατηγική πρόσθεσε όμως ότι προ του ενδεχομένου να βγει η χώρα από το ευρώ είναι υποχρεωμένος να δεχθεί την εκτίμηση του πρωθυπουργού.
Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων παραμένει στο ακέραιο και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να πληγεί όσο το δυνατό λιγότερο η κοινωνία.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ξεκαθάρισε ότι τώρα ξεκινάει η εξειδίκευση των μέτρων αλλά και η διαπραγμάτευση με την τρόικα, με τους εκπροσώπους της οποίας θα συναντηθεί αύριο στις 14.00.




(πηγή Megatv)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X