GREEK REPORTERS: Για δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό εγκαλεί Σαμαρά ο Τσίπρας

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Για δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό εγκαλεί Σαμαρά ο Τσίπρας


Για δυσφήμηση της χώρας, της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή συνεντεύξεις του πρωθυπουργού στον ξένο Τύπο.


«Βλέπω ότι ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις, δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας. Εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά» τόνισε, κάνοντας λόγο για «μεγάλο ατόπημα» προς τη Δημοκρατία.

«Δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά, που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της δικής του πολιτικής» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «θα έπρεπε να σέβεται το 27% του λαού μας, που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας μάλιστα σχετικές αναφορές του κ. Σαμαρά, υπενθύμισε ότι «η Δημοκρατία της Βαϊμάρης οδηγήθηκε σε καταστροφικό αδιέξοδο, εξαιτίας της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που εφήρμοζε τότε».

«Σήμερα, αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας επέρριψε τέλος ευθύνες στον πρωθυπουργό για το γεγονός, όπως είπε, ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές, η χώρα μας «έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας».

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή» έκλεισε τις δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X