GREEK REPORTERS: Αθήνα: Πυρετώδεις προετοιμασίες εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αθήνα: Πυρετώδεις προετοιμασίες εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ


Η κα. Μέρκελ εκτιμάται ότι μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ
ενδέχεται να αποτελεί και προάγγελο θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου.
Η καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται στην ελληνική πρωτεύουσα στις 12:00 αύριο το μεσημέρι.
Μετά την άφιξη της, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στις 14:00 με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Η Αθήνα θα θυμίζει «φρούριο», καθώς θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 7.000 αστυνομικούς επί ποδός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθεί το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, η οποία θα ενισχυθεί και με δυνάμεις από την επαρχία.
Με διαδηλώσεις θα υποδεχθούν την κα Μέρκελ τα συνδικάτα.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν στις 18:00 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποσυνδέει την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, ΄Αγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα από την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.
Η καγκελάριος, είπε, δε θα συζητήσει με την Ελλάδα ένα ζήτημα, για το οποίο πρέπει πρώτα η τρόικα να συντάξει την έκθεσή της. Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
Επανέλαβε πως η Ελλάδα περιήλθε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, λόγω δικών της παραλείψεων κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Συμπλήρωσε μάλιστα πως «...αυτοί οι οποίοι στην Ελλάδα λένε στους ανθρώπους ότι για τα προβλήματά τους ευθύνεται η Ευρώπη ή ακόμη και η Γερμανίδα Καγκελάριος τους λένε ψέματα».
Υποστήριξε πως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ιταλία πρέπει να πληρώνουν πολύ υψηλά επιτόκια στις αγορές, επειδή τα ελληνικά προβλήματα μεταδίδονται και σε άλλους στην Ευρώπη.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, χαρακτηρίζει την επίσκεψη Μέρκελ πράξη αναγνώρισης για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει υποβληθεί σε έντονη πίεση, λόγω της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της. Σε συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild, προσθέτει πως οι Έλληνες αξίζουν «την ισότητα και το σεβασμό».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο να εκφράσει το ενδιαφέρον της προς τους Έλληνες.
Η κα Μέρκελ, είπε,  θα πρέπει να «μεταδώσει το μήνυμα πως όλοι εμείς οι Γερμανοί, είμαστε αλληλέγγυοι» με τους Έλληνες.
Οι Γερμανοί, υπέδειξε, πρέπει να δείξουν πως είναι επίσης προς το συμφέρον τους να βοηθήσουν την Ελλάδα και να μην συμπεριφέρονται σαν «ένας πλούσιος θείος που τα ξέρει όλα καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X