GREEK REPORTERS: «Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ
Σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ. Όλες οι εξελίξεις για την επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, καθώς και την πορεία των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και την Ομόνοια.

11:52: Αρχίζει σιγά - σιγά να συγκεντρώνεται κόσμος στο Σύνταγμα

11:51: Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις προσαγωγές

11:50: Κλειστή η Σταδίου και η Πανεπιστημίου

11:30 Κλειστή η Αμαλίας, η Βασιλίσσης Σοφίας και όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Γερμανική Πρεσβεία

11:25 Τοποθετήθηκε ο φράχτης στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πρεσβείας της Αιγύπτου

11:00  Εχει αποκλειστεί η οδός Κωνσταντίνου Βεντήρη, δίπλα από το ξενοδοχείο Χίλτον

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έντονη και η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην οδό Καραολή και Δημητρίου 3 στο Κολωνάκι όπως και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». 

Στα μέτρα ασφαλείας θα διατεθούν περίπου 7 χιλιάδες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών - ακόμα σκοπευτές - και ειδικότερα το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. στο Λεκανοπέδιο καθώς και διμοιρίες που έφτασαν από την επαρχία ακόμα και από την Θεσσαλονίκη. Ακόμη θα επιτηρούν τις περιοχές όπου θα γίνουν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και που θα κινηθεί η κυρία Μέρκελ τα πληρώματα των ελικοπτέρων της Αστυνομίας και παράλληλα θα στέλνουν απευθείας εικόνα στα δυο κέντρα επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών.

Ακόμη από τις 10 το πρωί έχουν κλείσει οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 στις 16:00.

Κανονικά θα λειτουργήσει ο Προαστιακός και τα δρομολόγια του Μετρό για το αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής «απαγορεύεται για λογους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας» από τις 09.00 έως και τις 22.00 «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλεως Αθηνών» που περικλείεται από τις οδούς:

«Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) - Ακαδημίας - δεξιά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός - Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας από τις 13.30 έως τις 19.00 θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας με διακοπές της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους.

Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση κατά τις μεσημβρινές ώρες στο Κέντρο της πόλη και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X