GREEK REPORTERS: ΠΟΕ-ΟΤΑ και δήμαρχοι αντίθετοι στην αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ και δήμαρχοι αντίθετοι στην αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων




Με αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων Προσωπικού στους δήμους ξεκινά από σήμερα τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία που αφορούν τη σύνθεση του προσωπικού.  

Στόχος να μην επιτευχθεί η υπαγωγή σε διαθεσιμότητα-μετάθεση ή απόλυση υπαλλήλων, από φέτος και μέχρι το 2016.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζει, με παρεμβάσεις των συλλόγων της σε όλους τους δήμους, να οργανωθεί η μη αποστολή οποιουδήποτε στοιχείου στο υπουργείο. 

Στόχο που συμμερίζονται και οι δήμαρχοι, όπως διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Όμως κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, επίσης, ειπώθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει καταρτίσει καταλόγους των εργαζομένων στο Δημόσιο.  

Καταλήψεις στη βόρεια Ελλάδα

Σε καταλήψεις των δημαρχείων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά προχώρησαν από το πρωί οι εργαζόμενοι στους δήμους, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά μετακινήσεις (μετατάξεις) στο δημόσιο τομέα. 

Σε αρκετά ακόμη δημαρχεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να προχωρήσουν και αυτοί σε καταλήψεις των χώρων. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 13 και 14 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. 

 Την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί προκειμένου να παραστούν στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση των δημάρχων που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» στη Θεσσαλονίκη. 


Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει δυναμικά πανελλαδικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί γι' αυτή την εβδομάδα. 

Αύριο θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου. 

Την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Πέμπτη, θα συμμετάσχει στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 11, των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και στη συγκέντρωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η 3η ελληνογερμανική συνέλευση 
των δημάρχων.  

ΤΑΝΕΑ.ΓΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X