GREEK REPORTERS: Έλεος!!! Η Φανή Χαλκία γυμνάζει τη Βίκυ Σταμάτη μέσα στον Κορυδαλλό...

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Έλεος!!! Η Φανή Χαλκία γυμνάζει τη Βίκυ Σταμάτη μέσα στον Κορυδαλλό...




Οταν μια διασημότητα περνάει το κατώφλι των Φυλακών Κορυδαλλού, δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο. Πόσο μάλλον όταν οι επισκέψεις της έχουν καλό σκοπό, με μαθήτριες τη Βίκυ Σταμάτη και τη Νότα Γαβαλά…   

Πρωινό Πέμπτης, λίγο μετά τις 11, έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Στη φρουρούμενη πύλη δεν σταματά όπως συνήθως κάποια κλούβα των ΜΑΤ, αλλά μια γνώριμη γυναικεία φιγούρα. Η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ντυμένη με φόρμα γυμναστικής, κατευθύνεται με γρήγορο βηματισμό προς την είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου των φυλακών και αφού αφήσει την ταυτότητά της στον αρμόδιο υπάλληλο κλείνει πίσω της την πόρτα στα περίεργα βλέμματα των περαστικών. Εκεί θα παραμείνει για περίπου δύο ώρες, όχι με την ιδιότητα της επισκέπτριας, αλλά με εκείνη της γυμνάστριας συμμετέχοντας από τα τέλη Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα άθλησης και απασχόλησης οροθετικών κρατουμένων που βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Ενα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Ζωής», σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις Φυλακές Κορυδαλλού. «Εδώ και περίπου έναν μήνα η Φανή παραδίδει μαθήματα γυμναστικής, και συγκεκριμένα γενική φυσική κατάσταση στους οροθετικούς κρατουμένους στον προαύλιο χώρο των φυλακών. Το πρόγραμμα έχει μεγάλη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα κάθε βδομάδα να συμμετέχουν όλο και περισσότερα άτομα. Στην αρχή οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κάπως κουμπωμένοι απέναντι στο εν λόγω μάθημα, ωστόσο η ευθύτητα και ο σεβασμός που επέδειξε και επιδεικνύει η Φανή κατάφεραν να τους κερδίσουν. 




Οπως λέει η ίδια, πέρα από τη χαρά που προσφέρει στα εν λόγω άτομα, είναι περήφανη διότι τα βοηθάει να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Μάλιστα, τους έχει δώσει και ειδικό πρόγραμμα ώστε να κάνουν και μόνοι τους εντός της εβδομάδας τις ενδεδειγμένες ασκήσεις γυμναστικής. «Είναι αξιοθαύμαστο το ότι κάνουν μόνοι τους τις ασκήσεις, αλλά και πώς περιμένουν τη συγκεκριμένη μέρα κατά την οποία η Φανή επισκέπτεται με την ιδιότητα της καθηγήτριας τις φυλακές», αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της αθλήτριας. Τα νέα κυκλοφορούν πολύ γρήγορα στις φυλακές, πόσο μάλλον όταν μια είδηση αφορά σε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο παραδίδεται από μια όμορφη και διάσημη καθηγήτρια. Ετσι, λίγο καιρό μετά την «άφιξη» της Φανής στις Φυλακές Κορυδαλλού για την εκγύμναση των οροθετικών, οι γυναίκες κρατούμενες κατέθεσαν αίτημα να γυμνάζει και εκείνες, κάτι το οποίο η χρυσή Ολυμπιονίκης δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ετσι, ύστερα από συνεννόηση με τη διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κυρία Μαίρη Στέφη, η Φανή πραγματοποιεί από την περασμένη βδομάδα πρόγραμμα άθλησης σε εβδομαδιαία βάση και στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών. Το μάθημα της γυμναστικής περιλαμβάνει απλές ασκήσεις φυσικής εκγύμνασης χωρίς όργανα γυμναστικής, καθώς κρίνονται επικίνδυνα αφού «ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα από μία κρατούμενη εναντίον κάποιας άλλης», αναφέρουν άνθρωποι των φυλακών.



  



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τόσο η Νότα Γαβαλά όσο και η Βίκυ Σταμάτη έχουν ξεκινήσει μαθήματα γυμναστικής, στα οποία επιδίδονται με πάθος, ακριβώς όπως έκαναν και προτού περάσουν το κατώφλι των φυλακών. Οι δύο διάσημες κρατούμενες, πέρα από το ότι είναι απόλυτα εξοικειωμένες με το σπορ της γυμναστικής -επί σειρά ετών ασκούνταν με personal trainer-, έχουν και έναν λόγο παραπάνω για να παρακολουθούν μετά μανίας τα μαθήματα της Φανής Χαλκιά, αφού γνωρίζονται εδώ και χρόνια σε προσωπικό επίπεδο. Στο γυναικείο πρόγραμμα, για την ώρα, υπάρχει μεγάλη προσέλευση, καθώς οι γυναίκες είναι πιο εξοικειωμένες με τη γυμναστική και παρακινούν η μία την άλλη, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν όχι μόνο Ελληνίδες, αλλά και πολλές αλλοδαπές κρατούμενες.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χρυσή Ολυμπιονίκης παίρνει την απόφαση να προσφέρει κοινωνικό έργο, αφού και κατά το παρελθόν είχε συμμετάσχει τόσο σε εκστρατεία της UNESCO για τον καρκίνο της μήτρας στο Παρίσι όσο και σε καμπάνιες για κακοποιημένα παιδιά. Το καθημερινό πρόγραμμα της Φανής περιλαμβάνει άθληση στο Ολυμπιακό Στάδιο -χωρίς αυτό να σηματοδοτεί την επιστροφή της σε αγώνες- ενώ δίνει και το «παρών» στο Τατόι, όπου εργάζεται ως υπεύθυνη γυμναστηρίου στη Σχολή Ικάρων. Σήμερα η χρυσή Ολυμπιονίκης συμμετέχει μαζί με πολλούς άλλους αθλητές, εκπροσώπους της showbiz αλλά και απλό κόσμο στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. 




PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X