GREEK REPORTERS: (VIDEO) ΔΕΘ: Προπηλακίστηκε ο Γερμανός πρόξενος!!! Ενταση μεταξύ διαδηλωτών από τους ΟΤΑ και δυνάμεων των ΜΑΤ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

(VIDEO) ΔΕΘ: Προπηλακίστηκε ο Γερμανός πρόξενος!!! Ενταση μεταξύ διαδηλωτών από τους ΟΤΑ και δυνάμεων των ΜΑΤ

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στον Χανς Φούχτελ



Περικυκλωμένη είναι η ΔΕΘ από αστυνομικούς και διαδηλωτές από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου επικρατεί ένταση.


Οι εργαζόμενοι των δήμων κατάφεραν να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο και σύμφωνα με το οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου. Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με τους άνδρες των ΜΑΤ ενώ τους φώναζαν «είστε κι εσείς Ελληνες».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ορισμένοι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι από τις δηλώσεις Φούχτελ περί παραγωγικότητας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, έφτασαν στο σημείο να γρονθοκοπήσουν μέλη γερμανικής αντιπροσωπείας, ενώ προπηλακίστηκε ο γερμανός πρόξενος.

Εν τω μεταξύ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ έφτασε και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Φούχτελ, για την 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων, ο οποίος δήλωσε ότι «καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει».

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης, ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο να περάσουν από αφύλακτο σημείο και έτσι να προσεγγίσουν τον χώρο του συνεδρίου και να φτάσουν στο περίπτερο 8, όπου πραγματοποιείται η συνέλευση με σκοπό να τη διακόψουν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του περιπτέρου 8, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας ελληνικές σημαίες.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X