GREEK REPORTERS: 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε άυπνοι

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε άυπνοι


Η έλλειψη ύπνου, είναι συχνά η αιτία για συμπεριφορές και πράξεις μας που υπό φυσιολογικές και… ξεκούραστες συνθήκες δεν θα κάναμε. 
Τι πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε όταν είμαστε άυπνοι; 


1. ΔΕΝ οδηγούμε! Είναι άκρως επικίνδυνο να πιάνει στο χέρι του τιμόνι αυτός που δεν «βλέπει μπροστά του» από τη νύστα! Ίσως είναι τόσο επικίνδυνο όσο και ο μεθυσμένος οδηγός. Γι αυτό αν νυστάζετε… μακριά από το αυτοκίνητο!!! 

2. ΔΕΝ παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις! Η νύστα φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα στις «εν ψυχρώ» αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, αφήστε τις δηλώσεις για όταν θα είστε ξεκούραστοι και διαυγείς. 

3. ΔΕΝ πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ! Όταν μας λείπει ύπνος έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουμε ανθυγιεινές τροφές με πολλές θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Δεν μπορούμε δηλαδή να επιδείξουμε αυτοέλεγχο και κριτική ικανότητα.

4. ΔΕΝ πίνουμε ενεργειακά ποτά. Σίγουρα τα ποτά αυτά σας φαίνονται η καλύτερη λύση για όταν νυστάζετε, αφού σας εφοδιάζουν με την απαραίτητη ενέργεια, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι παράλληλα σας «βομβαρδίζουν» με περιττή ζάχαρη, συντηρητικά και άχρηστες θερμίδες! Μακριά λοιπόν!!! 

5. ΔΕΝ ξεκινάμε καυγά. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν νυστάζουν έχουν έντονο εκνευρισμό, τον οποίο όμως είναι λάθος να διοχετεύουν στους γύρω τους! Αφήστε τους καυγάδες λοιπόν όταν δεν έχετε κοιμηθεί γιατί μετά μάλλον θα το μετανιώσετε.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X