GREEK REPORTERS: Πολιτικό πρόσωπο με τον κωδικό «πατέρας» «έδωσε» ο Κάντας στη συμπληρωτική απολογία του για τα εξοπλιστικά

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικό πρόσωπο με τον κωδικό «πατέρας» «έδωσε» ο Κάντας στη συμπληρωτική απολογία του για τα εξοπλιστικά


Πολιτικό πρόσωπο με τον κωδικό «πατέρας» «έδωσε» ο Κάντας στη συμπληρωτική απολογία του για τα εξοπλιστικά
Αινιγματική αναφορά σε πρόσωπο-μυστήριο με το κωδικό όνομα «ο πατέρας» έκανε ο προφυλακισθείς για την υπόθεση των εξοπλιστικών Αντώνης Κάντας κατά τη συμπληρωματική απολογία του στους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Μάρκου.

Απολογούμενος ο Κάντας αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του
Παναγιώτη Ευσταθίου στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, κατά τη διάρκεια της οποίας μπήκε στο γραφείο και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός (σ.σ. ο τραπεζίτης από την Ελβετία που σύμφωνα με τον Κάντα τού άνοιξε τους λογαριασμούς, όπου εμβάζονταν οι μίζες). Σύμφωνα πάντα με τον Κάντα, ο τραπεζίτης φέρεται να του είπε «πετάγομαι μέχρι τον πατέρα, δίπλα» και όταν τον ρώτησε ποιος είναι «ο πατέρας», εκείνος του απάντησε: «Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος».

Όπως επίσης ισχυρίστηκε ο Κάντας σε άλλη συνάντηση με τον Φάνη Λυγινό, αυτή τη φορά στη Γενεύη, τον ξαναρώτησε ποιον εννοούσε με το «πατέρας», ωστόσο εκείνος και πάλι δεν του αποκάλυψε το όνομά του.

Κατα τ' άλλα στην απολογία του για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από την εταιρεία Weggman, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών κατονόμασε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που όπως είπε, υπηρετούσαν σε καίριες θέσεις. «Δεν ισχυρίζομαι ότι δωροδοκήθηκαν», διευκρίνισε, «ωστόσο ήταν πρόσωπα κλειδιά για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας, τα οποία δεν μπορούσε να αγνοήσει καμιά από τις εταιρείες».





iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X