GREEK REPORTERS: Πειραιάς: Ομόφυλα ζευγάρια φιλήθηκαν στον αγιασμό των υδάτων(PHOTO)

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πειραιάς: Ομόφυλα ζευγάρια φιλήθηκαν στον αγιασμό των υδάτων(PHOTO)


Πειραιάς: Ομόφυλα ζευγάρια φιλήθηκαν στον αγιασμό των υδάτων
Κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, ζευγάρια του ίδιου φύλου, που ύψωσαν τη σημαία του ουράνιου τόξου (σημαία των ΛΟΑΤ,) φιλήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Σεραφείμ σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης.


«Η αγάπη δεν είναι αμαρτία». «Δεν κρυβόμαστε — Δε σωπάμε — Δεν απολογούμαστε», τονίζεται στο φυλλάδιο που μοίρασαν με την υπογραφή «PoustiRiot».

Οι ακτιβιστές φιλήθηκαν την ώρα που ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έριχνε τον σταυρό, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του ότι η ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο σύμφωνο συμβίωσης «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».


«Απαιτούμε ίσα δικαιώματα. Queers Fight Back», αναφέρουν οι ακτιβιστές στην ιστοσελίδα τους.

Υπενθυμίζεται ότι με τελεσίδικη απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έχει κρίνει ότι δεν είναι πειστικοί οι λόγοι που το ελληνικό δίκαιο εξαιρεί τα ζευγάρια του ιδίου φύλου από τον νόμο περί πολιτικής ένωσης των ζευγαριών (σύμφωνο συμβίωσης) που εισήχθη στην ελληνική νομολογία το 2008.
Μεταξύ άλλων ομοφοβικών παρεμβάσεων του, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, είχε ζητήσει από τον Ευ. Βενιζέλο και την ελληνική Πολιτεία να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης του ΕΔΑΔ, χαρακτηρίζοντας την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια ως κακούργημα της «παρά φύσιν ασέλγειας». Επιπλέον είχε απειλήσει με αφορισμό όσους βουλευτές ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X