GREEK REPORTERS: H Samsung καταδικάστηκε για... κλοπυράιτ σε iPhone - iPad

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

H Samsung καταδικάστηκε για... κλοπυράιτ σε iPhone - iPad


H Samsung καταδικάστηκε για... κλοπυράιτ σε iPhone - iPad
Υπερ της Aplle λήγει η νομική διαμάχης της με την Samsung για τα δικαιώματα ευρεσιτεχνιών που χρησιμοποιούνται στα iPhone και iPad.

Δικαστήριο της Καλιφόρνιας απεφάνθη ότι η Samsung  αντέγραψε τις πατέντες της Apple  για τα iPhone και iPad και την υποχρεώνει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρία αποζημίωση πάνω  από 1 δισ. δολάρια. 
Αφου εξέτασε περίπου 700 αμοιβαίες καταγγελίες, χιλιάδες έγγραφα και τεχνικές εκθέσεις, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η  Samsung έχει αντιγράψει κρίσιμα χαρακτηριστικά από τα δυο δημοφιλή προϊόντα.
Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την έκθεση ειδικής επιτροπής, η οποία μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες εξέτασε επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple και πέντε της Samsung και με σχετική ευκολία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Samsung είχε αντιγράψει το iPhone και το iPad.
Η διαπίστωση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει το δικαστήριο στην απόφαση να απαγορεύσει  για χρόνια τις πωλήσεις των βασικών προϊόντων της Samsung και να σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Apple στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά φορητών υπολογιστών.
Πολλές εταιρίες  που πωλούν smartphones βασιζόμενα στο λειτουργικό σύστημα Android, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τώρα νομικές προκλήσεις από την Apple.


Εφεση από Samsung

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μάλιστα ότι η δικαστική απόφαση «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως νίκη για την Apple, διότι αυτός που χάνει είναι ο Αμερικανός καταναλωτής».

Εκπρόσωπος της κορατικης φίρμας δήλωσε ότι «η απόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και δυνητικά υψηλότερες τιμές».

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X