GREEK REPORTERS: Ξήλωσε τον Συμπιλίδη μετά τις αντιδράσεις

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ξήλωσε τον Συμπιλίδη μετά τις αντιδράσεις

Την παραίτησή του από την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Συμπιλίδης, ύστερα από την εσωκομματική οργή που
προκάλεσε η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η δήλωση του κ. Συμπιλίδη έχει ως εξής:
«Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα τα προσωπικά παραμερίζονται. Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους. Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον.
Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει…Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω. Άλλωστε και στο παρελθόν, προσπάθειες σπίλωσής μου έπεσαν στο κενό και με δικαστικές αποφάσεις.
Όμως, για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου στο Κιλκίς, παραμένοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».
Σαμαράς: Τιμώ την κίνησή του
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας Συμπιλίδη, από το γραφείο του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητα για τη νίκη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα».
Αποχωρήσεις
Χθες δύο βουλευτές και εκ νέου υποψήφιοι για λίγα εισκοιτετράωρα, ανακοίνωσαν με διαφορά λίγων ωρών την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τους συνδυασμούς του κόμματος.
Πρόκειται για τον κ. Μ. Χαλκίδη στην Ημαθία και τον κ. Γ. Βαγιωνά στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν σοβαρές ενστάσεις ως προς τη σύνθεση των ψηφοδελτίων στις δύο περιφέρειες και όπως βεβαιώνουν συνεργάτες τους, είχαν ενημερώσει εγκαίρως την κεντρική διοίκηση και είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπήρχε τελικά κανένα πρόβλημα και πως οι επιφυλάξεις τους θα γίνονταν αποδεκτές. Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκαν οι λίστες, και οι δύο βουλευτές διαπίστωσαν πως δεν ελήφθησαν υπόψη τα όσα έλεγαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Καρφιά
Ο κ. Χαλκίδης, σε επιστολή που απέστειλε νωρίς χθες το μεσημέρι στον κ. Σαμαρά, αφού πλέκει το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, σημειώνει με νόημα ότι «στήριξε τις επιλογές στο δεύτερο Μνημόνιο».
«Δυστυχώς» -έσπευσε να διευκρινίσει- «σήμερα και κάτω από τις διαμορφούμενες συνθήκες και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, αρνούμαι να συνυπάρχω με εκείνους που πρέσβευαν μια πολιτική διαφορετικών αρχών και εγγυήσεων».
«Θέση την οποία γνωρίζατε εκ των προτέρων», κατέληξε, «καρφώνοντας» τον κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαλκίδης είχε ανοιχτή σύγκρουση με τον επίσης υποψήφιο της ΝΔ κ. Λ. Τσαβδαρίδη, για τον οποίο είχε τεθεί βέτο από την πλευρά του βουλευτή.
Λίγη ώρα αργότερα, η δεύτερη «εσωκομματική «βόμβα» «έσκαγε» στη Χαλκιδική. Ο κ. Γ. Βαγιωνάς, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στη ΝΔ -μετά τη δήλωση μετανοίας που έκανε επειδή είχε καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο- ανακοίνωνε τη δική του αποχώρηση από το «γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο κ. Βαγιωνάς είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι στη λίστα δεν θα ήταν ο κ. Δημ. Πάχτας, κάτι που τελικά δεν συνέβη.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΟΤ
Κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

Ολα τα «όπλα» του ρίχνει στην εκλογική μάχη ο Αντ. Σαμαράς σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Από χθες ξεκίνησε ήδη η προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων του κόμματος που έχουν ως επίκεντρο τον κ. Σαμαρά και το βασικό σύνθημα ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
Πρόκειται για διαφήμιση με θετικό μήνυμα, η προβολή του οποίου θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Στη Λ. Συγγρού, ωστόσο, έχουν προετοιμαστεί και σποτ που αποτελούν «γκρίζα διαφήμιση», καθώς περιλαμβάνουν παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για την οικονομία και εντάσσονται στην προσπάθεια ταύτισης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Αυτά τα μηνύματα θα προβληθούν πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα και εφόσον τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ παραμείνουν καθηλωμένα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίζει σήμερα τον κύκλο των περιοδειών του στην επικράτεια με πρώτους σταθμούς τα Γιάννενα και την Αρτα. Αύριο θα επισκεφθεί τη Θήβα και την Κυριακή, μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο, θα παραστεί σε κομματική εκδήλωση στο Μαρούσι.
Χθες, ο κ. Σαμαράς, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και αφού ευχαρίστησε τους εκατοντάδες χρήστες του Iντερνετ για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση που τους απηύθυνε να τοποθετηθούν για το θέμα, τόνισε: «Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι λύσεις πρέπει να δοθούν άμεσα. Αποφασιστικότητα χρειάζεται. Είμαι σίγουρος όμως πως αν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα τα καταφέρουμε».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X