GREEK REPORTERS: Διάσημοι που πέθαναν από τον ιό του AIDS

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Διάσημοι που πέθαναν από τον ιό του AIDS



Μια ασθένεια σαν αυτή του HIV, δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε διάσημους και
κοινούς θνητούς.
Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες της Παγκόσμιας εμβέλειας οι οποίοι έχασαν την ζωή τους από τον ιό του AIDS. Άλλοι «σύμβολα», άλλοι λιγότερο γνωστοί, όλοι όμως προσβλήθηκαν από την ασθένεια και τελικά δεν μπόρεσαν να την νικήσουν και υπέκυψαν στα …πάθη τους.
Ροκ Χάτσον:
Ήταν από τα πρώτα πολύ διάσημα θύματα της μάστιγας του AIDS. Ηθοποιός – «γίγαντας» στις Η.Π.Α., κολλητός φίλος με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Χάτσον απεβίωσε το 1985.
hudson_aids
Ρόμπερτ Μπραντ Ντέιβις:
Έγινε γνωστός από την συγκλονιστική του ερμηνεία στο «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Σε ηλικία 41 ετών, έχασε την μάχη με τον φονικό ιό και έφυγε από την ζωή το 1985.
images
Τζον Χολμς:
Ήταν ο πρώτος τόσο αναγνωρίσιμος άντρας πορνοστάρ, ωστόσο δούλευε χωρίς να παίρνει προφυλάξεις. Φαίνεται πως κόλλησε την ασθένεια επί το έργω, και πέθανε το 1988 σε ηλικία 44 ετών.
John-Holmes
Φρέντι Μέρκιουρι: Ο «θρύλος» της ροκ σκηνής, ήταν gay και δεν το έκρυψε ποτέ. Ο τραγουδιστής των θρυλικών Queen κόλλησε τη νόσο από τον σύντροφό του και διάσημο κομμωτή, Τζιμ Χάπον. Απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών, στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Εκείνη την ημέρα, φορούσε ένα νυφικό που του είχε δωρίσει ο σύντροφός του…
freddie-mercury
Ρούντολφ Νουρέγιεφ:
Διάσημος ρώσος χορευτής και χορογράφος. Το 1993 άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι, εξαιτίας του AIDS.
nureyev
Eazy E:
Έκανε σπουδαία καριέρα στο ξεκίνημα της ραπ σκηνής στις Η.Π.Α. Ήταν ιδρυτικό μέλος των NWA, όμως το 1995, όταν πήγε να κάνει εξετάσεις για άσθμα, διαπιστώθηκε πως ήταν φορέας της νόσου. Τελικά, απεβίωσε στις 26 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς, προσθέτοντας άλλο ένα «μουσικό» όνομα στην μεγάλη λίστα των αδικοχαμένων θυμάτων της λίστας.
eazy-e
Τζιν Άντονι Ρέι:
Τον γνωρίσαμε την δεκαετία του 80’ μέσα από την συμμετοχή του στο σίριαλ Fame. Απεβίωσε από AIDS το 2003, σε ηλικία 41 ετών.
anthonyrei
Άντονι Πέρκινς:
Πσίγνωστος αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός, γνώρισε την απόλυτη δόξα μέσα από την ταινία «Ψυχώ». Σε ηλικία 60 ετών, το 1992, απεβίωσε χτυπημένος από την μάστιγα του AIDS.
perkins
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X