GREEK REPORTERS: Εννέα τρόποι για να αποφύγετε τα μικρόβια στο γυμναστήριο

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Εννέα τρόποι για να αποφύγετε τα μικρόβια στο γυμναστήριο



Tα γυμναστήρια μπορεί να είναι χώρος ευεξίας και άθλησης είναι όμως και μία τεράστια πηγή μικροβίων. Εδώ σας έχουμε 9 tips για να αποφύγετε τα μικρόβια και να απολαύσετε ανενόχλητες τη γυμναστική σας.

Ποτέ ξυπόλητες
Και δεν εννοούμε φυσικά πάνω στο διάδρομο, θα ήταν αδύνατο άλλωστε, αλλά στη σάουνα, στο ντους ή στα ατμόλουτρα. Φοράτε πάντα τις σαγιονάρες σας για να αποφύγετε βακτήρια και άλλα μικρόβια.
Μη μοιράζεστε αφρόλουτρα
Μπορεί το σαπούνι της φίλης σας να μυρίζει καρύδα με βανίλια και φρούτα του δάσους αλλά καλύτερα να μην μπείτε στον πειρασμό να το δανειστείτε. Εκτός από την όμορφη μυρωδιά θα μοιραστείτε και πολλούς άλλους ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς!
Καλύψτε τις πληγές
Πριν το γυμναστήριο μην ξεχάσετε να βάλετε μία γάζα πάνω από πληγές ή κοψίματα. Όσο μικρά και αν είναι έλκουν σαν μαγνήτης τα μικρόβια και είναι πολύ πιθανό να μολυνθούν. Προσοχή λοιπόν!
Απολύμανση τώρα!
Έχετε πάντα μαζί σας ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι και ψεκάστε οποιοδήποτε όργανο πριν το χρησιμοποιήσετε. Μη φοβάστε, κανένας δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει για ψυχαναγκασμό!
Μην κυκλοφορείτε γυμνή
Μπορεί να θαυμάζετε την κοπέλα που κυκλοφορεί ολόγυμνη στα γυναικεία αποδυτήρια για το θάρρος και την άνεσή της, αλλά καλύτερα μη την μιμηθείτε. Καλύψτε το σώμα σας με μία πετσέτα ιδίως όταν κάθεστε στους πάγκους.
Πάρτε το δικό σας νερό
Μην έχετε εμπιστοσύνη στους ψύκτες του γυμναστηρίου. Αποδεδειγμένα είναι τεράστια πηγή μικροβίων. Οπότε καλύτερα να αποφεύγετε να γεμίζετε το μπουκάλι σας από εκεί.
Κρατήστε τα χέρια σας μακριά
Πιέστε τον εαυτό σας και αποφύγετε να φέρνετε τα χέρια σας σε επαφή με το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Σίγουρα δε θέλετε να υποφέρετε από μολύνσεις του δέρματος ή των ματιών.
Κάντε μπάνιο
Και αν δεν προλαβαίνετε να κάνετε μπάνιο στο γυμναστήριο, πλύνετε οπωσδήποτε τα χέρια σας πολύ καλά. Τραγουδήστε το Happy Birthday, τόσο θα πρέπει να διαρκέσει η πλύση των χεριών σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X