GREEK REPORTERS: Βρήκαν θεραπεία για τον ιδρώτα

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Βρήκαν θεραπεία για τον ιδρώτα


Νέο όπλο κατά της εφίδρωσης ήρθε να ενισχύσει το οπλοστάσιο κατά της λειτουργίας του σώματός μας που
αποκαθιστά μεν τη θερμοκρασία του, καθιστά δε την καθημερινότητα μας μάλλον δύσκολη, ειδικά το καλοκαίρι. Ο λόγος για τη διαδικασία miraDry, μια νέα θεραπευτική προσέγγιση που παρέχει «ασφαλή λύση διαρκείας» για την κακοσμία της εφίδρωσης.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων έδωσε το πράσινο φως ύστερα από κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 120 ασθενείς σε επτά κλινικές στις ΗΠΑ. Από αυτήν προέκυψε ότι η μέθοδος παρέχει 90% αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εφίδρωσης της μασχάλης.

Η διαδικασία miraDry γίνεται στα ιατρεία των δερματολόγων και προβλέπει την ελεγχόμενη εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στη μασχάλη, στο σημείο όπου βρίσκονται οι υδροτοποιοί αδένες. Σταδιακά αναπτύσσεται θερμοκρασία και μ’ αυτόν τον τρόπο οι αδένες απενεργοποιούνται. Δεδομένου ότι οι αδένες αυτοί δεν ξαναγεννιούνται, τα αποτελέσματα είναι οριστικά.

Η διαδικασία, που διαρκεί από μία έως δύο ώρες, δεν είναι επεμβατική και ο ασθενής μπορεί ύστερα από αυτή να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του. Πάντως για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα οι ειδικοί προτείνουν επανάληψη της συνεδρίας.

Η πρωτοπαθής μασχαλιαία υπεριδρωσία, κατάσταση που αντιμετωπίζεται από αυτή τη μέθοδο, έχει το χαρακτηριστικό της παραγωγής ιδρώτα σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να ελέγξει τη θερμοκρασία του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έρχονται σε δύσκολη θέση στην καθημερινότητά τους, αφού στρεσάρονται για τυχόν κακοσμία σε σημαντικά επαγγελματικά ή ερωτικά ραντεβού.

«Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να καθηλώσει κάποιους ανθρώπους, αφού έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο και την ποιότητα ζωής τους. Με επισκέπτονται πολύ συχνά ασθενείς που αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η διαδικασία miraDry εξουδετερώνει τους υδροτοποιούς αδένες με ασφάλεια και χωρίς επεμβάσεις, κι αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση» σχολιάζει ο δρ Τζέφρι Κλάιν, δερματολόγος που εφαρμόζει ήδη την τεχνική.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X