GREEK REPORTERS: Τι γίνεται όταν η σχέση μας με έναν συνάδελφο, δεν είναι πια επαγγελματική ;

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τι γίνεται όταν η σχέση μας με έναν συνάδελφο, δεν είναι πια επαγγελματική ;



 Tι πρέπει να προσέξετε ώστε να μη χάσετε τη δουλειά σας, όταν η σχέση σας με ένα συνάδελφό δεν είναι πλέον μόνο επαγγελματική.

1. Βεβαιωθείτε ότι είστε σε αυτή τη σχέση για το σωστό λόγο και όχι διότι είναι η εύκολη λύση, επειδή περνάτε πολλές ώρες μαζί. Έρευνες έδειξαν ότι στις μέρες μας είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν δυο άνθρωποι μια σχέση από το ίδιο εργασιακό περιβάλλον, ώστε να αντιμετωπίζουν μαζί τα κοινά προβλήματα (και να γκρινιάζουν παρέα για τις μειώσεις του μισθού).
2. Αν ήμασταν στην Αμερική, θα σας λέγαμε να μαθαίνατε από το γραφείο του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας σας, την πολιτική της για τις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σας μάλλον είναι πολύ απασχολημένο με το να σκέφτεται ποιον θα απολύσει λόγω περικοπών, καλύτερα να μην τους δώσετε ιδέες. Μπορείτε να ρωτήσετε διακριτικά τους συνεργάτες σας αν γνωρίζουν κάποια ζευγάρια στην εταιρεία και πως είναι γενικά το κλίμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να θέτετε την καριέρα σας σε ρίσκο για ένα άνδρα που στην τελική δεν ξέρετε αν το αξίζει, ειδικά τις μέρες που διανύουμε.
3. Στον επαγγελματικό σας χώρο θα πρέπει να συμπεριφέρεστε στον σύντροφό σας όπως και στους υπόλοιπους συναδέλφους σας. Ρομαντισμοί και τρυφερά τετ α τετ στην αποθήκη, στην τουαλέτα ή δίπλα στο φωτοτυπικό απαγορεύονται. Το ξέρουμε ότι μπορεί να ακούγεται συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορεί να σας «πιάσουν στα πράσα» αλλά σκεφτείτε τη θέση και τη φήμη σας μετά από αυτό… Επίσης στις περισσότερες εταιρείες υπάρχουν κάμερες.
4. Ο κίνδυνος να εκτεθείτε από τα αδιάκριτα βλέμματα δεν διατρέχετε, μόνο μέσα στην εταιρεία αλλά και οπουδήποτε αλλού. Πως θα νιώθατε αν σας έβλεπε κάποιος συνάδελφός σας να φιλιέστε με τον σύντροφο σας ; Θα του ζητούσατε να μην μιλήσει σε κανέναν για αυτό που είδε και θα νιώθατε ότι θα του έχετε για πάντα υποχρέωση για το «μυστικό» που κρατάει ; Θα θέλατε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί ; Ή δε θα σας ένοιαζε καθόλου ; Για σκεφτείτε το...
5. Όταν αποφασίσετε να παραδεχτείτε δημόσια τη σχέση σας, καλύτερα να το ανακοινώσετε πρώτα στο αφεντικό σας παρά στους φίλους σας, ιδίως αν με τον εν λόγω πρόσωπο είστε υποχρεωμένη να συνεργάζεστε. Διαβεβαιώστε το αφεντικό σας πως αυτό δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στη δουλειά σας. Και προσευχηθείτε να σας πιστέψει (θα βοηθήσει αν για λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση, δουλεύετε πιο σκληρά και κάθεστε και μερικές υπερωρίες).
6. Οτιδήποτε προβληματίζει τη σχέση σας θα πρέπει να περιμένει το σχόλασμα. Αν νιώθετε ότι δεν αντέχετε και πρέπει να λύσετε τη διαφορά σας εδώ και τώρα, ζητήστε του να κάνετε δέκα λεπτά διάλειμμα ώστε να μιλήσετε και λήξτε το εκεί. Το χειρότερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να τσακωθείτε μπροστά σε όλους ή να ανταλλάσετε όλη τη μέρα μηνύματα στο κινητό ή στο Facebook.
7. Μην ξεχνάτε ότι ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος, πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να βλέπετε τον πρώην σας κάθε μέρα και να είστε πολιτισμένη απέναντι του. Πρέπει να συνεχίσετε τη ζωή σας και τη δουλειά σας. Καλό θα ήταν να τα είχατε σκεφτεί όλα αυτά από πριν ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε όλα τα ενδεχόμενα.
8. Και κάτι τελευταίο: Ό,τι και να γίνει, ο κόσμος να χαλάσει, μην κάνετε το λάθος να ξαναμπλέξετε με κάποιον από τη δουλειά. Το να τα φτιάξετε μια φορά με ένα συνάδελφο σας είναι ανθρώπινο, ακόμη και χαριτωμένο αφήστε που στην τελική μπορεί κάλλιστα να είναι ο άντρας της ζωής σας. Το να τα φτιάχνετε όμως κάθε τόσο και με διαφορετικό συνάδελφο σας, είναι κάθε άλλο παρά επικίνδυνο για εσάς.
Πηγή : glamourmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X