GREEK REPORTERS: Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Ελλάδα εκτός ευρώ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Ελλάδα εκτός ευρώ

Picture 0 for Σαμαράς: Λέμε «όχι» στη δραχμή και στο «μνημόνιο Τσίπρα»



Για την κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την τελευταία και κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα, απευθύνοντας προσκλητήριο στους πολίτες για
συμμετοχή και σηκώνοντας στα ύψη τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι οι εκλογές της Κυριακής "δεν είναι συνηθισμένες", καθώς αυτά που διακυβεύονται αφορούν την ύπαρξή μας ως Έθνους. Δεν πάμε στις κάλπες για κάποιο κόμμα, πάμε να αποφασίσουμε για την ίδια την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας, ανέφερε.
Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τη σύγκρουση των δύο προοπτικών για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας, αυτή που υπόσχεται η ΝΔ, της εγγύησης της παραμονής στην Ευρώπη και το ευρώ με αλλαγές στο μνημόνιο ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και από την άλλη αυτή που προδιαγράφει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και που -κατά τη ΝΔ- οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στη δραχμή, τη φτώχεια και δεκαετίες πίσω.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για επτά κρίσιμα διλήμματα:
  • "Ευρώ ή δραχμή"
  • "Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με ανάπτυξη ή καταστροφή και χειρότερο μνημόνιο"
  • "Δουλειές ή μαζική ανεργία"
  • "Καθήλωση στο παλιό που χρεοκόπησε, ή άλμα στο αύριο για λύτρωση της χώρας"
  • "Ασφάλεια ή Φόβος"
  • "Ελλάδα με ισχυρές Συμμαχίες ή απομονωμένη από παντού"
  • "Κυβέρνηση ή ακυβερνησία"
Ο ίδιος τόνισε πως "αν οδηγηθούμε σε ρήξη με το ευρώ η οικονομία θα μείνει χωρίς καύσιμα, η επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα, τα νοσοκομεία και οι ασθενείς χωρίς φάρμακα και η απίστευτη σημερινή ανεργία θα έχει πια μετατραπεί σε εφιάλτη".
Και επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ, για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα επαναδιαπραγματευθεί και θα αλλάξει την πολιτική της μονόπλευρης ύφεσης, παραμένοντας πάντα στο ευρώ, ώστε να υπάρξει σταθερή και με μακρύ ορίζοντα. "Δύο όρους και μόνο βάζουμε -είπε- επαναδιαπραγμάτευση και παραμονή στο ευρώ, με όποιον τους δέχεται συνεργαζόμαστε. Αποκλείονται μόνον όσοι αρνούνται αυτούς τους ελάχιστους όρους".
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας "θέλει να καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, για να υπογράψει, λίγο αργότερα, πολύ χειρότερο μνημόνιο, εκτός ευρώ". "Μας πάει σε συνθηκολόγηση Τσίπρα και μας φέρνει σε μνημόνιο Τσίπρα. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη" επισήμανε.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια Ελλάδα εσωτερικά διαλυμένη, με εκατομμύρια λαθρομετανάστες, νόμιμους πια, μαζί με τις οικογένειές τους. Και εξωτερικά απομονωμένη, χωρίς διεθνή στηρίγματα" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Παράλληλα, σημείωσε ότι όπως προκύπτει και από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, "διώχνουν τις επενδύσεις στον Τουρισμό, διώχνουν τη Ναυτιλία, διώχνουν τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, απειλούν με νέους φόρους στα πάντα - και ιδιαίτερα στους τζίρους των επιχειρήσεων, στις καταθέσεις και στην ακίνητη περιουσία... Κλείνουν τα δημόσια Πανεπιστήμια και απαγορεύουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια".
Ο αρχηγός της ΝΔ σχολίασε και το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, λέγοντας: "Υπάρχουν κάποιοι εκτός Ελλάδας, που θέλουν τη χώρα μας 'μαύρο πρόβατο'. Να τη βγάλουν από το ευρώ, για να τη φάει ο λύκος και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες χώρες. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε και θα κάνουμε τη χάρη σε ξένα έντυπα, που υποδεικνύουν ξαφνικά στους Έλληνες τι να ψηφίσουν. Υποδείξεις και στημένες προκλήσεις να βρουν αλλού να τις κάνουν. Το ξέρουμε: Επειδή ακριβώς, ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει η Ελλάδα έξω από το ευρώ, που αυτό εκείνοι θέλουν, βοηθούν έτσι το ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπι της δραχμής. Να το ξέρουν: και οι προκλήσεις έχουν τα όριά τους".

megatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X