GREEK REPORTERS: Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου ή αλλιώς ΩΩΩ το Κατερινιώωω!!!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου ή αλλιώς ΩΩΩ το Κατερινιώωω!!!



Εξήγηση τίτλου: Η συγκεκριμένη πολύ εύκολη σάλτσα προέκυψε από κάτι φοιτητικές πείνες που μετά από τους ατελείωτους γύρους και τα άπειρα μακαρόνια σκέτα, εφευρέθηκε έπειτα από πολύ στοχασμό και σκέψη. Η συμφοιτήτρια Κατερίνα μας μαγείρεψε ένα βράδυ 
 (άφθονου) κρασιού στο σπίτι της και γλείφαμε και τα δάκτυλά μας, παρ' όλο που αρχικά η σκέψη του συνδυασμού τόνου κλπ μας έκανε να δυσανασχετούμε. Πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο, πολύ νόστιμο!!!




 Υλικά για 4 άτομα 
2 κονσέρβες τόνου σε νερό - παραλλαγή 2 κονσέρβες τόνου καπνιστού (είναι σε λάδι οπότε προσέχουμε την ποσότητα λαδιού στη συνέχεια) και δίνει πιο έντονη γεύση
1 1/2 κουτιά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλυτζ καφέ λευκό κρασί αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/2 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 1/2 κουτ σούπας μουστάρδα
1 1/2 κουτ σούπας μαγιονέζα

 Εκτέλεση Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον τόνο μαζί με λίγο λάδι, αφού τον έχουμε στραγγίσει από τα νερά της κονσέρβας και τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρώς. Αν βάλουμε τόνο σε λάδι προσέχουμε την ποσότητα του επιπλέον λαδιού που προσθέτουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει η σάλτσα. Ταυτόχρονα ρίχνουμε και λίγο νερό για να αραιώσει ο χυμός ελαφρώς και να δώσουμε χρόνο στη βράση και τη ζάχαρη για να μην πικρίσει η ντομάτα. Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κατά προτίμηση. Προσέχουμε λίγο το αλάτι γιατί ο τόνος είναι ήδη αλμυρός στην κονσέρβα, οπότε δοκιμάζουμε λίγο λίγο το αλάτι. Γενικά το μυστικό για μια δεμένη σάλτσα ντομάτας είναι η χαμηλή φωτιά και ο πολύς χρόνος. Όσο πιο πολύ χρόνο της δώσετε να γίνει με χαμηλή φωτιά τόσο πιο νόστιμη και δε θα βγάλει και νερά στο πιάτο σας. Τέλος, όταν έχει τραβήξει τα πολλά υγρά της, την τραβάμε από την φωτιά, ρίχνουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα για να αφομειωθεί χωρίς να σβολιάσει. Το ίδιο κάνουμε στην συνέχεια με τη μαγιονέζα, αλλά προσέχουμε ακόμα περισσότερο το σβόλιασμα. Αν αυτή την περίοδο νηστεύει κάποιος (επιτρέπεται η κατάλυση ψαριών), μπορεί να μη βάλει μαγιονέζα. Πάλι νόστιμη θα είναι..!! Σερβίρεται με μακαρόνια προτίμησης.
ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΗ.. ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ!!!

πηγή: 2daycook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X