GREEK REPORTERS: Tο Facebook θα ενσωματωθεί στο iOS 6

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Tο Facebook θα ενσωματωθεί στο iOS 6



Όπως θα περίμενε κανείς, το επερχόμενο Project Glass, τα εντυπωσιακά γυαλιά της Google δηλαδή δεν πέρασαν απαρατήρητα από Facebook και Apple.

Δεδομένου λοιπόν ότι τόσο η τεχνολογία τους όσο και οι λειτουργίες τους έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στο περιθώριο και το iPhone αλλά και το Facebook, αποφάσισαν να συνεργαστούν.
Μέχρι τώρα οι εταιρείες δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σημαντική παρουσία του Twitter στην προηγούμενη έκδοση του Mac OS και η ανυπαρξία του Facebook απ’ αυτό.
Παρόλα αυτά, όπως ήδη αναφέραμε, ο κοινός εχθρός τις αναγκάζει να συνεργαστούν. Στο iOS 6 λοιπόν η ενσωμάτωση του Facebook θα είναι ιδιαίτερα έντονη.
Καταρχάς αν και ήδη στα προϊόντα του App Store περιλαμβάνονται κουμπιά Like. Εφεξής το Apple Game Center θα επιτρέπει την εισαγωγή φίλων από το Facebook ενώ θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διασύνδεση με όλες τις εφαρμογές ακόμη και αν δεν έχουν φτιαχτεί από την Apple.
Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η αυτόματη ενσωμάτωση των μηνυμάτων και των εκδηλώσεων του Facebook στον τηλεφωνικό κατάλογο και το ημερολόγιο του iOS 6. Δεν πρόκειται για κάτι αμελητέο καθώς θα αυξήσει σημαντικά τη χρηστικότητα και των δύο υπηρεσιών.
Τέλος θα δούμε και λειτουργία απευθείας διαμοιρασμού με ένα μόνο tap σε iPhone και iPad όπως γίνεται άλλωστε ήδη και με το Twitter. Μάλιστα η δυνατότητα διαμοιρασμού θα περιλαμβάνει οτιδήποτε. Δηλαδή εικόνες, ιστοσελίδες και τοποθεσίες στον χάρτη, ενώ οι δημοσιεύσεις θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που έχει ένα post στο Facebook όπως περιεχόμενο, tagging, τοποθεσίες και ρυθμίσεις ιδιωτικότητας.
ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X