GREEK REPORTERS: «Φτερά» έκανε Ολυμπιακή δάδα αξίας 300.000 ευρώ!

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Φτερά» έκανε Ολυμπιακή δάδα αξίας 300.000 ευρώ!



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που κάνουν τον γύρο της Ελλάδος, άφαντη φέρεται να είναι μια Ολυμπιακή συλλεκτική δάδα, αξίας 300.000 ευρώ, που φυλασσόταν στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Μάλιστα, η εξαφάνιση του σπάνιου συλλεκτικού αντικειμένου από την Αρχαία Ολυμπία συμπίπτει χρονικά με
την κλοπή, που έγινε στο μουσείο τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η μία από τις δύο δάδες, που αποτελούν ένα από τα πιο σπάνια Ολυμπιακά αντικείμενα, φέρεται να έχει εξαφανισθεί από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ έχει αποσταλεί και σχετικό έγγραφο πριν από μερικές εβδομάδες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Μέχρι στιγμής, δεν είχε γίνει γνωστό το γεγονός, καθώς οι ληστές μάλλον μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα απέσπασαν και την συλλεκτική Ολυμπιακή δάδα. Η αξία του αντικειμένου είναι ανεκτίμητη, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ελσίνκι, από όπου και προέρχεται ήταν η διοργάνωση με τις λιγότερες Ολυμπιακές δάδες. Κατασκευάστηκαν συνολικά μόλις 22 και παραμένουν μέχρι σήμερα δυσεύρετες για τους μανιώδεις συλλέκτες, που προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να τις αποκτήσουν.
Από τις συνολικά 22 δάδες στην Αρχαία Ολυμπία παρέμειναν δύο δάδες, ενώ η αξία τους είναι τόσο μεγάλη, που σε μεγάλα sites δημοπρασιών υπάρχει τεράστια ζήτηση. Μάλιστα, το 2011 μία δάδα του 1952 πωλήθηκε σε πλειστηριασμό στο Παρίσι έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη τοποθέτηση από όσους γνωρίζουν την υπόθεση και η εξαφάνιση της δάδας παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.
Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X