GREEK REPORTERS: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον δημιουργό του Facebook

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον δημιουργό του Facebook



To Facebook έχει γίνει για όλους μας μια επέκταση της καθημερινότητας και ένα τρόπο για να συναναστραφούμε με φίλους και συγγενείς. Το αν είναι κακό ή όχι ο καθένας μπορεί να το κρίνει μόνος του, ωστόσο η εβδομάδα που μας πέρασε είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπηρεσία. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός της Mark Zuckerberg έκλεισε τα 28 του χρόνια και πλέον
συνεχίζει ακάθεκτος για τα πρώτα -άντα, με αμύθητη περιουσία και την ανάγκη για αγορά ολοένα και περισσότερων servers που θα εξυπηρετούν τη λειτουργία του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης. 

Το ξεκίνημα 
Ο Mark Zuckerberg γεννήθηκε στις 14 Μαϊου του 1984 στο White Plains της Νέας Υόρκης με γονείς τους Karen Zuckerberg (ψυχίατρος) και Edward Zuckerberg (οδοντρίατρος). Έχει τρεις αδερφές, τις Randi, Donna και Arielle και παρόλο που μεγάλωσε σε έντονα θρησκευτικό περιβάλλον, δηλώνει από μικρός πως είναι άθεος. Από το Ardsley High School κατευθύνθηκε στην Phillips Exeter Academy κερδίζοντας βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Γνωρίζει αρχαία Ελληνικά, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιεί φράσεις που έχει αποστηθίσει από την Ηλιάδα. 

Το ZuckNet 
Το ενδιαφέρον του για τους υπολογιστές και τον προγραμματισμό ξεκίνησε από το Λύκειο. Ο πατέρας του τον δίδαξε την BASIC στα 90s, ενώ στη συνέχεια του παρείχε καθηγητή που τον βοήθησε να επεκτείνει τη σκέψη του πάνω στη συγκεκριμένη γλώσσα. Ξεκίνησε να πειραματίζεται πάνω σε διάφορα απλά προγράμματα επικοινωνίας και διάφορα games σε αρχικό επίπεδο. Μάλιστα, ανέπτυξε και το πρώτο του πρόγραμμα επικοινωνίας ανάμεσα στο σπίτι και το οδοντιατρείο του πατέρα του, το οποίο και ονόμασε ZuckNet. Μέσω αυτού, οι υπολογιστές των δύο χώρων επικοινωνούσαν μεταξύ τους. 

Το Synapse Media Player 
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Λύκειο, υπό την ονομασία της Intelligent Media Group, ο Mark Zuckerberg ανέπτυξε ένα δικό του πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων με την ονομασία Synapse Media Player. Το λογισμικό κατάφερνε να αντιληφθεί το γούστο και τις συνήθειες του χρήστη του και μπορούσε να προσαρμόσει ανάλογα τη λίστα αναπαραγωγής μουσικής που επέλεγε. Το πρόγραμμα έφτασε σε διάφορα Μέσα και κατάφερε να αποσπάσει θετικές κριτικές. Τόσο η Microsoft, όσο και η AOL προσπάθησαν να του αγοράσουν την εφαρμογή και να τον προσλάβουν, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του, μπαίνοντας στο Harvard το Σεπτέμβριο του 2002. 



sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X