GREEK REPORTERS: «Λαϊκίστικη και ανεύθυνη Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Λαϊκίστικη και ανεύθυνη Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ»



Με διμέτωπη επίθεση, που εξαπέλυσε αφενός κατά της Δεξιάς η οποία «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», όπως είπε, και αφετέρου της «ανεύθυνης Αριστεράς που
ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ», άνοιξε την προεκλογική εκστρατεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας χτες στην ΚΟ του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού», τόνισε ότι ο λαός αυτήν τη φορά θέλει καθαρές εξηγήσεις και όχι συνθήματα. Τόνισε επίσης πως «σε ό,τι μας αφορά, δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές».
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι σήμερα αναπτύσσεται ένα «επικίνδυνο λαϊκίστικο δίπολο που αποσκοπεί στην παγίδευση των πολιτών». «Από τη μια οι συσπειρωμένες δυνάμεις της "δεξιάς πολυκατοικίας'' που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα, όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας Αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά. Ομως ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός, αν απέναντι σε αυτήν τη Δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνον τον πόλο μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης Αριστεράς που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «αυτή η Αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, τη μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση. Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλείνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μη ματαιοπονούν με προσχηματικές ''επιθέσεις φιλίας''».
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα παλέψει, ώστε τα νέα μέτρα του Ιουνίου να υποκατασταθούν από:
- Περικοπές των δημόσιων δαπανών, με στόχο μείωση 4 δισ. που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, φαρμακευτική δαπάνη, καταπολέμηση της σπατάλης στη δημόσια διοίκηση.
- Καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημόσιων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. του ποσού των δημόσιων προμηθειών.
- Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ, με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ. ευρώ.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X