GREEK REPORTERS: Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων



Από τη χθεσινή Διεθνή ημέρα Μουσείων, σκυτάλη σήμερα στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, με πληθώρα εκδηλώσεων σε μουσεία της Αθήνας και άλλων πόλεων.


Ανοιχτό θα είναι σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ενώ από τις 8 το βράδυ η είσοδος θα είναι δωρεάν. Στις 9.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Και το Μουσείο Ηρακλειδών όμως συμμετέχει στους εορτασμούς της "Διεθνούς Ημέρας" και της "Ευρωπαϊκής Νύχτας" Μουσείων. Απόψε μετά τη δύση του ήλιου θα δώσουν συναυλία οι Ενκαρδία, με ελεύθερη είσοδο.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σήμερα θα είναι ανοιχτό από τις 11 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, με δωρεάν είσοδο από τις 7 το απόγευμα.

Τη νύχτα των μουσείων γιορτάζει για 8η χρονιά το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη με ελεύθερη είσοδο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην τρέχουσα έκθεση «Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959-2012», ενώ οι νεότεροι, από 6 έως 12 ετών και οι γονείς τους, μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο κώδικας του κοντού δράκου”.  Στις 9.30 ο Λόλεκ δίνει συναυλία στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Το  Ίδρυμα Ευγενίδου ανοίγει -με ελεύθερη είσοδο-  απόψε τις πύλες του στο κοινό και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά  δράσεων από τις 21.00 έως τις 24:00 στο χώρο του Ιδρύματος, Λ. Συγγρού 387. 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X