GREEK REPORTERS: Η Ολυμπιακή φλόγα σε βρετανικά χέρια

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Ολυμπιακή φλόγα σε βρετανικά χέρια




Εβδομήντα ένα ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου η βρετανική αντιπροσωπεία παρέλαβε το Ολυμπιακό Φως.

Με... γκεστ σταρ το ουράνιο τόξο που φώτισε το μουντό Αττικό Ουρανό ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από τους Έλληνες στους Βρετανούς.
Στις 19.21 ο Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος πρωταγωνιστικής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, χρυσός Ολυμπιονίκης Λι Νινγκ άναψαν τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια.
Νωρίτερα ο Ολυμπιονίκης του πόλο, Τάσος Παπαναστασίου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Βασίλης Τσολακίδης και η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου μετέφεραν τη δάδα με το Ολυμπιακό Φως.
"Εκ μέρους του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς τους Έλληνες", ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε.
Στη συνέχεια ο Σπύρος Καπράλος παρέδωσε στα χέρια της πριγκίπισσας Άννας, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ιππικό τρίαθλο το Ολυμπιακό Φως.
Το Ολυμπιακό Φως θα φτάσει επί αγγλικού εδάφους την Παρασκευή (18/5) και από εκεί θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία. Θα διασχίσει 12,875 χιλιόμετρα, θα τη μεταφέρουν 8,000 λαμπαδηδρόμοι με πρώτο τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Μπεν Έινσλι και τελευταίο σταθμό το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου την 27η Ιουλίου.
Πόλο έλξης για τους θεατές που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και παρακολούθησαν την τελετή, ήταν ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος ενδέχεται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X