GREEK REPORTERS: Καμίνι η Αθήνα-Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καμίνι η Αθήνα-Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία



Μίνι καύσωνας προ των πυλών καθώς ο υδράργυρος το επόμενο 48ωρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κάνοντας την ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα αποπνικτική.



Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουν εκδώσει χρήσιμες οδηγίες για να προφυλαχτούμε αλλά και να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:


Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες


Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο όπου στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.


Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί τη Δευτέρα η θερμοκρασία καθώς στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.


Ανάσα δροσιάς από την Τρίτη καθώς περιμένουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.


Το επόμενο διήμερο αναμένονται λίγες νεφώσεις ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X