GREEK REPORTERS: Δραματικοί τόνοι & ελπίδα

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δραματικοί τόνοι & ελπίδα



Διπλό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και προς τους Έλληνες πολίτες στέλνει μέσω της συνέντευξής του στους New York Times, ο Αντώνης Σαμαράς.


Ο πρωθυπουργός τονίζει πως η θέση του προσφέρει μόνο πόνο και πως νιώθει κάθε δευτερόλεπτο τον πόνο των πολιτών και απευθύνεται στους δανειστές σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν σε νέα επώδυνα μέτρα.

"Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να μας βοηθήσετε, πρέπει να βοηθήσετε την κατάσταση. Η εναλλακτική επιλογή, θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ελλάδας. Αυτό που σας λέω είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να προσφέρω", τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Με αφορμή τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και την Ισπανία ο πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι λόγω της κρίσης οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται και προσθέτει: "Είναι αποτέλεσμα της τεράστιας κρίσης και της τεράστιας ύφεσης που βιώνουμε. Και αυτό είναι που θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους εταίρους μας και σε όλο το δυτικό κόσμο: εάν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία, και αύριο και σε άλλες χώρες , θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί".

Το μέγαρο Μαξίμου ρίχνει αυτή την εβδομάδα όλο το βάρος στην έγκριση του πακέτου των 13,6 δισ. ευρώ που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί με την τρόικα ώστε να προχωρήσει η κατάθεσή του στη Βουλή.

Ωστόσο στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν αγκάθια στα οποία συγκαταλέγονται:

Διαφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή που μπορεί να φθάσει έως 1 δισ ευρώ
Άμεση εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών με τα κλειστά επαγγέλματα
Διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων
Αξιόπιστη διαδικασία μείωσης των δαπανών στην Υγεία και τους ΟΤΑ
Συμμετρική ρήτρα άμεσης προσαρμογής αλλά και αντικατάστασης των μέτρων εφόσον οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας βελτιωθούν.
Την ίδια στιγμή πάντως ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως τα νέα μέτρα αποτελούν "κοινωνικό ολοκαύτωμα", ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές οριστική πολιτική λύση.

Αναφορές για τη λίστα
Σαφές μήνυμα προς όλους στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, ενώ τονίζε σε συνέντευξή του στο "ΒήMagazino": "Το έχω πει εδώ και καιρό. Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς. Καμία σκιά, όλα στο φως. Γιατί όσο αφήνουμε σκιές δεν σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε και τους αθώους. Και ασφαλώς πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως τι είναι φήμη και τι αλήθεια. Τι ευσταθεί και τι όχι. Γιατί στο παρελθόν έγινε μεγάλη ζημιά από δύο νοσηρά φαινόμενα: από αληθινά σκάνδαλα για τα οποία δεν διώχθηκε κανείς. Αλλά και από τεράστιο θόρυβο για σκάνδαλα που δεν αποδείχθηκαν...ανύπαρκτα στο τέλος!"
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X