GREEK REPORTERS: Συμβουλές Παπανδρέου για το πώς θα βγούμε από την κρίση!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συμβουλές Παπανδρέου για το πώς θα βγούμε από την κρίση!



Συμβουλές Παπανδρέου για το πώς θα βγούμε από την κρίση!
Τον τρόπο με τον οποίο θα βγει η Ελλάδα από την κρίση υπέδειξε με συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Euronews ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.  


Ο πρώην πρωθυπουργός φάνηκε υποστηρικτικός στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και προέβλεψε  ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο το οποίο θα γίνει  αποδεκτό από εταίρους και δανειστές.

«Η  πολιτική των περικοπών από μόνη της και επώδυνη είναι και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα» ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου ο οποίος επισήμανε  ότι στην Ελλάδα δεν έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος,  και ότι «σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις στην ευρωζώνη, οι οποίες αν είχαν ληφθεί νωρίτερα, το 2010, το πρόβλημα της Ελλάδας και της ευρωζώνης σήμερα θα ήταν πολύ μικρότερο».

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε τραγικές συνέπειες όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για το ίδιο το κοινό νόμισμα και ότι θα επηρέαζε και την ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Ρωσία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η κρίση ξεκίνησε με την κατάρρευση της Wall Street το 2008, η οποία ανέδειξε τις αδυναμίες και του ευρώ.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X