GREEK REPORTERS: Μόντι σε Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι: Ελάτε να τα πούμε, όταν ψηφίσουν οι Έλληνες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μόντι σε Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι: Ελάτε να τα πούμε, όταν ψηφίσουν οι Έλληνες


Μόντι σε Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι: Ελάτε να τα πούμε, όταν ψηφίσουν οι Έλληνες
Ακόμη κι αν κάποιος αμφέβαλε για το πόσο απασχολεί τους
ευρωπαίους ηγέτες η κατάσταση στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία του Μάριο Μόντι θα τον βοηθούσε να το κατανοήσει...
Μόλις ... καταμετρηθούν οι ψήφοι στην Ελλάδα, θα σπεύσουν στη Ρώμη για συνομιλίες οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, με οικοδεσπότη τον πρωθυπουργό της Ιταλίας. Αυτή είναι τουλάχιστον η φιλοδοξία του κ . Μόντι, τη σχετική πρόσκληση του οποίου ήδη αποδέχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ.
Η πρόσκληση αφορά το χρονικό διάστημα «αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές», όπως τόνιζαν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
«Η καγκελάριος με χαρά συμφώνησε να συμμετάσχει στην τετραμερή συνάντηση, που θα περιλαμβάνει τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ισπανό πρωθυπουργό», τόνισε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ. Αναμένονται τώρα και οι θετικές απαντήσεις των Φρανσουά Ολάντ και Μαριάνο Ραχόι.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε ρόλο συντονιστή
Όπως παρατηρούν πολιτικοί αναλυτές, ο κ. Μόντι φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρόλο συντονιστή ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να προλειανθεί το έδαφος – και ει δυνατόν να ... λειανθούν οι διαφωνίες- εν όψει της τακτικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αυτή θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου.
Η κατάσταση στην Ελλάδα και το μήνυμα που θα εκπέμψουν οι κάλπες της 17ης Ιουνίου είναι ασφαλώς κρίσιμο σημείο του ευρωπαϊκού «παζλ» κι έτσι ο ιταλός πρωθυπουργός ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία.
Από τη πλευρά της, η κυρία Μέρκελ θα έχει... γεμάτη ατζέντα συναντήσεων και επαφών τον Ιούνιο, αρχής γενομένης από τη συνάντησή της με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, την 1η Ιουνίου.

πηγή: iefimrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X