GREEK REPORTERS: Βενιζέλος: Διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αναθεώρηση του Μνημονίου

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αναθεώρηση του Μνημονίου


Βενιζέλος: Διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αναθεώρηση του Μνημονίου
Πεπεισμένος πως πλέον διαμορφώνονται νέες συνθήκες προκειμένου να
αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι δυσμενείς όρου του Μνημονίου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συνάντηση που είχε με τον Χάνες Σβόμποντα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Σβόμποντα τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές και ειδικά εάν θέλει να αναπροσαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα και το Μνημόνια πρέπει να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και «ιδιαίτερα» του κ. Βενιζέλου, τον οποίο «εμπιστεύονται στην ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα».
Στην συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως «τώρα βρισκόμαστε σε μια θέση που μας επιτρέπει να επαναπροβάλουμε τις ιδέες αυτές για να ανακουφίσουμε τον λαό, να προστατεύσουμε την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη γιατί είναι προς το κοινό μας συμφέρον».
Από την πλευρά του ο Έλληνας πολιτικός τόνισε πως με την παρουσία του κ. Σβόμποντα στην Ελλάδα, δείχνει πως υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αλλάξουν οι πανευρωπαϊκοί συσχετισμοί, με βασικό μοχλό το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στην συνέχεια αναφερόμενος στην εκλογή του Φρανσουά Ολάντ ως νέου προέδρου της Γαλλίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως έτσι στέλνεται μήνυμα προς αυτήν την κατεύθυνση. «Έχουμε την δυνατότητα, την οποία πρέπει να αδράξουμε ως χώρα και ως Ευρώπη, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε συγκροτημένη στρατηγική και εξειδικευμένες προτάσεις που να πείθουν».
Από την πλευρά του ο κ. Σβόμποντα τόνισε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που προσπάθησε να δείξει τις δυσκολίες αλλά και να υπερβεί την κρίση.«Σε όποια νέα κυβέρνηση χρειάζεστε ανθρώπους που μπορούμε να εμπιστευτούμε, ειδικά όταν θέλεις να αναπροσαρμόσεις το οικονομικό πρόγραμμα και το μνημόνιο κάτι που είναι απαραίτητο για να υπάρξει κοινωνική συνοχή και λόγω της ύφεσης» είπε.
Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν βελτιώνει τα πράγματα το «να ακούμε από κάποια άλλα κόμματα την κακοφωνία, διαφορετικές φωνές και ερμηνείες για το τι θα γίνει μετά.»
Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμαικού SPD, Έλκε Φέρνερ.

πηγή: iefimerida.gr
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X