GREEK REPORTERS: Επίσημη πρεμιέρα του κεντροδεξιού μετώπου

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Επίσημη πρεμιέρα του κεντροδεξιού μετώπου



Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στηνΕθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, το πρωί του Σαββάτου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα επισφραγίσει τη συμμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ θα
αποτελέσει την επίσημη αφετηρία της πορείας του ενωμένου κεντροδεξιού μετώπου προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των πολιτικών συντακτών, η κοινή παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, εντάσσεται στην προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μετώπου που προτάσσουν και οι δύο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυο χρόνια μετά τη διαγραφή της και μία εβδομάδα μετά τη συμπόρευσή της με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυρία Μπακογιάννη θα παραστεί σε κομματική διαδικασία, στέλνοντας μήνυμα ενότητας ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης, την ώρα που στην κομματική βάση της ΝΔ επικρατεί έντονος προβληματισμός για την ορθότητα της «γαλάζιας» στρατηγικής και τις τακτικές κινήσεις.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επιλέχτηκε και για συμβολικούς λόγους για να γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη καθώς στον ίδιο χώρο, το 2001, ο Κ.Καραμανλής, τότε πρόεδρος της ΝΔ, είχε σφραγίσει τη συστράτευση του κόμματος με την υποδοχή του Γ.Σουφλιά και την περίφημη φράση: «Γιώργο καλωσόρισες στο σπίτι σου».

«Δεν θέλω να δω τη χώρα μου πίσω στη δραχμή και την εξαθλίωση», δηλώνει στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι χρωστάμε να δώσουμε τη μάχη για το μέλλον της Ελλάδας.

Το δίλημμα δεν είναι δεξιά-αριστερά αλλά Ευρώπη ή απομόνωση, υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, δηλώνοντας πως αν η Ελλάδα απομονωθεί θα μπει σε τεράστιες περιπέτειες.

«Πρέπει να υπάρξει ελπίδα μαζί με την Ευρώπη και όχι με “τζάμπα μαγκιές”», δηλώνει χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πως είναι δύσκολα να εξηγήσει κάποιος το «φαινόμενο Τσίπρα», ωστόσο αναρωτιέται που θα βρεθούν τα λεφτά για το όσα δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει πως με τον κ. Σαμαρά έβαλαν στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος, θέτοντας ένα πολιτικό πλαίσιο.

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη θέση σε μία κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, δηλώνει πως δεν την ενδιαφέρει να κυβερνήσει, μείζον θέμα για την ίδια είναι να παραμείνει η χώρα σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρώπη και να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτή.

«Ζούμε σε μία εποχή που απαιτεί δυνατούς συνασπισμούς δυνάμεων», δηλώνει ακόμα η κ. Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι στην κυβέρνηση θα μπουν όσοι μπορούν να προσφέρουν .

Δημοσκοπήσεις: Εκλογικό θρίλερ

Ωστόσο. η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου προς το παρόν θεωρείται αμφίρροπη καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να ενισχύουν τις δυνάμεις τους και να έχουν υψηλή συσπείρωση ενώ παίρνοντας βραχεία κεφαλή πότε το ένα, πότε το άλλο, τα δύο κόμματα αναμένεται να επιδοθούν σε ένα μπρα ντε φερ για γερά νεύρα. 




nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X