GREEK REPORTERS: Αδέσποτοι σκύλοι κατασπάραξαν 89χρονο σε δημόσιο πάρκο

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αδέσποτοι σκύλοι κατασπάραξαν 89χρονο σε δημόσιο πάρκο



Υπέκυψε στα βαριά τραύματά του ο υπερήλικας άνδρας που πέντε ημέρες νωρίτερα είχαν κατασπαράξει άγριοι σκύλοι.

Τον άτυχο 89χρονο, που έπασχε διανοητικά, είχαν εντοπίσει περαστικοί να κείτεται στο έδαφος σε δημόσιο κήπο της Σόφιας, «με τις σάρκες του δαγκωμένες μέχρι το κόκκαλο».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου, πανεπιστημιακός συνταξιούχος καθηγητής πέθανε μετά τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα και στο πρόσωπό του από δαγκώματα άγριων σκύλων.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη γειτονική Βουλγαρία καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης μεγάλος αριθμός οικογενειών εγκαταλείπουν στο δρόμο τα κατοικίδιά τους, συχνά μάλιστα μαζί με τα μικρά τους.
Αυτά, «οργανώνονται» κατόπιν σε αγέλες, που επιτίθενται τόσο σε αυτοκίνητα όσο και στους περαστικούς. Ετσι, πέρυσι καταγράφηκαν σε όλη τη Βουλγαρία 184 επιθέσεις άγριων σκύλων.
Ο δήμος της Σόφιας προχωρά, πλέον, στην κατασκευή εγκαταστάσεων, για τα αδέσποτα ζώα στα όρια του, την ώρα που προωθείται μια ειδική νομοθεσία, η οποία αφ ενός θα επιτρέψει την ευθανασία στα επιθετικά και στα άγρια ζώα, αφ' ετέρου θα ρυθμίσει θέματα σχετικά με την στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X