GREEK REPORTERS: Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου για να δώσει αίμα στα δίδυμα

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου για να δώσει αίμα στα δίδυμα



Πάνω από 100 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού έχουν περάσει από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για να δώσουν αίμα στα δίδυμα μετά την επείγουσα έκκληση του το 150ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Η προσέλευση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να σταματήσουν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο σήμερα και αύριο, αλλά να ξαναπάνε από την 1η Αυγούστου, καθώς το 7χρονο αγοράκι αν όλα πάνε καλά θα χρειαστεί πολλά χειρουργεία για να αποθεραπευθεί.

Την Πέμπτη το πρωί τα 7χρονα παιδάκια παρασύρθηκαν μαζί με τη μητέρα τους από τον 21χρονο μοτοσικλετιστή, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού,  στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδάκια παραμένουν διασωληνωμένα στην Μονάδα εντατική Θεραπείας. Το 7χρονο αγοράκι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας της 7χρονης αδελφής του βελτιώνεται σταδιακά και αναμένεται να αποδεσμευτεί σιγά σιγά από τον αναπνευστήρα.

Όσον αφορά τη μητέρα των δύο παιδιών, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση ρήξης σπλήνας.

Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας της παρά τις πολλές κακώσεις που φέρει, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει αρχίσει να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X