GREEK REPORTERS: Νέο αίτημα από τον Άκη

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Νέο αίτημα από τον Άκη



Την κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998 – 1999 αλλά και αξιωματούχων του ΥΕΘΑ ζητούν οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου με επείγουσα αίτησή τους στον αρμόδιο ανακριτή.

Οι συνήγοροι του προφυλακισμένου πρώην υπουργού χαρακτηρίζουν την εξέταση των συγκεκριμένων προσώπων εντελώς απαραίτητη καθώς τα πρόσωπα αυτά μετείχα στο ΚΥΣΕΑ που είχε πάρει ομόφωνη απόφαση για την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλειπή.
Το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥΣΕΑ και άλλων αξιωματούχων έχει υποβληθεί από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου τρεις φορές. Μια στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, μια κατά την προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τελευταία φορά κατά την απολογία του.
Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ζήγρας, πρώτος εξάδερφος του πρώην υπουργού, επίσης κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από δικό του αίτημα θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση.
Η κίνησή του αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήταν ο μοναδικός που μετά τη σύλλήψή του έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής που του παρέχει ο νόμος κι επέλεξε να μην πει κουβέντα για την υπόθεση.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X