GREEK REPORTERS: Μουσικές βραδιές στον κήπο του Μεγάρου

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Μουσικές βραδιές στον κήπο του Μεγάρου



Τις καλοκαιρινές βραδιές ο καταπράσινος κήπος του Μεγάρου Μουσικής γίνεται σημείο συνάντησης. Την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ η συναυλία των Soul Station Band φέρει τον τίτλο «Back Home Blues».


Είναι μια πρόσφατη δουλειά που συνεχώς εμπλουτίζεται από πρόσωπα και μουσική. Το περιεχόμενό της – όπως σηματοδοτεί και ο τίτλος (από το ομώνυμο κομμάτι του Charlie Parker) – είναι μια ξεκάθαρη τζαζ ματιά πάνω σε κομμάτια παλαιότερων ελλήνων συνθετών (Γιάννης Σπάρτακος, Κώστας Γιαννίδης, Γιώργος Μουζάκης, Τάκης Μωράκης, Νίκυ Γιάκοβλεφ) σε συνομιλία με κλασικές τζαζ συνθέσεις των Charlie Parker, Jerome Kern, Sigmund Romberg, Antonio Carlos Jobim, Cole Porter, Thelonious Monk, Richard Rodgers, George Gershwin. Έτσι, τραγούδια όπως το «Ξύπνα αγάπη μου» του Κώστα Γιαννίδη ή το «Εγώ θα σ’αγαπώ» του Γιώργου Μουζάκη συναντούν το «Night and Day» του Cole Porter και το «Ι got rhythm» του George Gershwin. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον μεγάλο εκλιπόντα πιανίστα της τζαζ Μανόλη Μικέλη.

Τους Soul Station Band αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς). Τραγουδούν οι Μαρίνα Σάτι και η Πηνελόπη Τζανετάκη.

Μουσικές βραδιές διοργανώνονται επίσης τις Παρασκευές 20 και 27 Ιουλίου στις 21:00 



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X