GREEK REPORTERS: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για τα 11,6 δισεκ. ευρώ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για τα 11,6 δισεκ. ευρώ

Κρίσιμες συζητήσεις για τα 11,6 δισ. ευρώ. Εξετάσαμε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Τον γρίφο της εξεύρεσης των νέων μέτρων ύψους 11,6 δισεκ. ευρώ για την επόμενη διετία προσπαθεί να λύσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λίγες ημέρες μετά τις συναντήσεις της τρόικας στην Αθήνα.
Μετά τις διήμερες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετέβη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα και άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
«Εξετάσαμε το πανόραμα των εναλλακτικών λύσεων που υπάρχουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει την επεξεργασία των προτάσεων, ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα κατά την έναρξη της σύσκεψης.
«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία. Ψάχνουμε τα πάντα. Με την ευκαιρία, να πω ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω, με την ευκαιρία, τους υπουργούς, τα στελέχη και το προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών που έχουν καταβάλει πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες, σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία σε αυτές τις δύσκολες εποχές, τις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης συγκυρίας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς κατά την έναρξη της σύσκεψης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία». Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις περικοπές δαπανών ο κ. Σαμαράς είπε «ψάχνουμε τα πάντα» και διαβεβαίωσε «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν».
Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του επισήμανε τη σημαντική συμβολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στις προστάσεις για τις περικοπές των δαπανών.
Εντολές Σαμαρά για έλεγχο των διοικήσεων στις ΔΕΚΟ και για τα κυκλώματα με τις «μαϊμού συντάξεις»
Δύο εντολές έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Πρώτον ζήτησε να ελεγχθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αν εφαρμόζουν το νόμο και σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις. Δεύτερον, τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός των «μαϊμού» συνταξιούχων αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.
Επ' αυτού του απάντησαν ότι η σχετική διαδικασία είναι σε προδικαστική φάση και θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Να πάτε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Θέλω να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X