GREEK REPORTERS: Νέα τραγωδία στην Πάρο - Ενας νεκρός από τα πυρά ληστών

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Νέα τραγωδία στην Πάρο - Ενας νεκρός από τα πυρά ληστών


Νέα τραγωδία στην Πάρο - Ενας νεκρός από τα πυρά ληστών

Ένοπλη ληστεία με έναν νεκρό σημειώθηκε στις 8.20 το πρωί της Παρασκευής στην Alpha Bank στο κέντρο της Νάουσας, στην Πάρο.

Νεκρός είναι ένας ένας ιδιοκτήτης ταξί, ο οποίος αποπειράθηκε να εμποδίσει τους τέσσερις δράστες που οπλισμένοι με καλάσνικοφ είχαν μόλις ληστέψει το κατάστημα της τράπεζας.
Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο άτυχος οδηγός ταξί προσπάθησε να αποτρέψει την διαφυγή τους. Δέχθηκε τουλάχιστον δύο σφαίρες στο κεφάλι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.
Οι τέσσερις ληστές, (τρεις μέσα στο υποκατάστημα και ένας τσιλιαδόρος) έχοντας αρπάξει 45.000 ευρώ, τράπηκαν τελικά σε φυγή με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα εντοπίστηκε καμένο από τους αστυνομικούς σε λιμανάκι της Νάουσας, στη περιοχή Αμπελάς, ακριβώς απέναντι από τη Νάξο. Εκεί, πιστεύεται, ότι και διέφυγαν, χρησιμοποιώντας ταχύπλοο.
Για τη σύλληψη των δραστών ξεκίνησε αμέσως ανθρωποκυνηγητό ενώ στις έρευνες έσπευσαν να συνδράμουν και τρία σκάφη του Λιμενικού που όργωσαν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου και Νάξου.
Στις πρώτες τους εκτιμήσεις, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ παραλληλίζουν τη σημερινή ληστεία με εκείνη της 16ης Ιουλίου στις Σπέτσες.
Τότε τρεις άνδρες και μία γυναίκα είχαν εισβάλει οπλισμένοι σε υποκατάστημα της Alpha Bank του νησιού.
Απείλησαν τους παρευρισκόμενους και αφού ανάγκασαν τους υπαλλήλους να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν περίπου 500.000 ευρώ και τα έβαλαν σε σάκους.
Μετά, όπως κατέθεσαν κάτοικοι του νησιού, βγήκαν από το υποκατάστημα και αφού πήραν για ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους, κατευθύνθηκαν προς το μέρος που υπάρχουν οι καφετέριες, κοντά στις οποίες είχαν σταθμεύσει δύο μοτοσικλέτες και τελικά διέφυγαν από το νησί με ταχύπλοο που είχαν αφήσει σε ερημική παραλία του νησιού.
Λίγο μετά τη ληστεία των Σπετσών, στην άκρη του λιμανιού Αγιος Νικόλαος στο Πόρτο Χέλι, είχε βρεθεί καμένο ένα ταχύπλοο.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X