GREEK REPORTERS: "Ποτέ δεν θα έκανα εγώ τέτοιο πράγμα, εμείς έχουμε ραμαζάνι"

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

"Ποτέ δεν θα έκανα εγώ τέτοιο πράγμα, εμείς έχουμε ραμαζάνι"



"Ποτέ δεν θα έκανα εγώ τέτοιο πράγμα, εμείς έχουμε ραμαζάνι"

Τα λόγια του δημιουργούν ανατριχίλα και προκαλούν το κοινό αίσθημα… Με βλέμμα παγωμένο και καρφωμένο στο κενό, ο «δράκος» της Πάρου, ο νεαρός Πακιστανός, στάθηκε μπροστά στον ανακριτή Σύρου και περιέγραψε την αποτρόπαια πράξη του.
Τους λόγους, αλλά και πώς κακοποίησε τόσο βάναυσα ένα αθώο πλάσμα, ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 15 ετών το οποίο δίνει γιγάντια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
"Την είδα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Την πλησίασα για να της πάρω το κινητό. Αντιστάθηκε… Δεν ξέρω τι με έπιασε… Αρχισα να τη χτυπώ στα βράχια με δύναμη. Οταν σταμάτησε να αντιστέκεται, ασέλγησα πάνω της. Μετά πήρα το κινητό και έφυγα"

Η απολογία του σοκάρει ακόμη και τους πιο ψύχραιμους. «Την είχα δει να περιφέρεται στην παραλία της Χρυσής Ακτής. Κάποια στιγμή, όμως, απομακρύνθηκε από τη μητέρα της και πήγε στα βράχια. Είχε ακουστικά στο αυτιά και άκουγε μουσική από το κινητό της. Την πλησίασα από πίσω για να της πάρω το κινητό. Αρχισε, όμως, να φωνάζει. Της έκλεισα το στόμα και μετά έγινε ό,τι έγινε» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στον ανακριτή και πρόσθεσε: «Την έπιασα από το κεφάλι και τη χτυπούσα στα βράχια. Μετά της έβγαλα τα ρούχα και έκανα ό,τι έκανα».

Οπως αποκάλυψε το ανθρωπόμορφο τέρας, στη συνέχεια και αφού έριξε μια γρήγορη ματιά στην περιοχή για να σιγουρευτεί ότι κανείς δεν είχε δει την εγκληματική του ενέργεια, τράπηκε σε φυγή. «Πέταξα το κινητό σε θάμνους και πήγα στο σπίτι μου. Εβγαλα τα ρούχα μου και τα έπλυνα, καθώς είχαν αίματα. Δεν ξέρω τι με έπιασε!» ισχυρίστηκε.

Η απολογία του διήρκησε περίπου δύο ώρες, καθώς ο 19χρονος δήλωσε ένοχος από την πρώτη στιγμή, και μάλιστα ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Οπως διαπιστώθηκε από τα έγγραφά του, ονομάζεται Αχμέτ Βακάς και γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1993 
 στο Πακιστάν. Οπως ορίζει ο ποινικός κώδικας, θα μπορούσε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ο 19χρονος, όμως, το μόνο που ζήτησε είναι να οδηγηθεί στη φυλακή για να πληρώσει για το έγκλημά του. Ωστόσο, πριν πάρει τον δρόμο για τη φυλακή δεν ξέχασε να ζητήσει συγνώμη για τις πράξεις του. «Ζητώ συγνώμη από το θύμα, τους γονείς, τον θεό, από όλους. Εχω μετανιώσει ειλικρινά για ό,τι έκανα» είπε σε άπταιστα ελληνικά.

Οταν, όμως, ρωτήθηκε από τον δικαστικό λειτουργό, γιατί από τη στιγμή που μετάνιωσε δεν παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές, αλλά αντιθέτως έφυγε από το νησί και επιχείρησε να διαφύγει και από τη χώρα, ο ίδιος έπεσε σε αντιφάσεις. «Φοβήθηκα… Δεν σκεφτόμουν καθαρά… Σκέφτηκα ότι θα μου έκαναν κακό» φέρεται να είπε, αλλά όσο και αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να δώσει μια πειστική απάντηση.

Στη συνέχεια, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.
Μία νύχτα στο Τμήμα Μεταγωγών Πειραιά στην οδό Πέτρου Ράλλη όπου μεταφέρθηκε την Τρίτη  το απόγευμα το «τέρας» της Πάρου ήταν αρκετή για να αντιδράσουν ακόμα και ομοεθνείς συγκρατούμενοί του!

Αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr αναφέρουν πως μόλις οι συμπατριώτες του αλλά και άλλοι αλλοδαποί κρατούμενοι είδαν τον νεαρό Πακιστανό άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα και ζήτησαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον πάρουν άμεσα από εκεί και να το μεταφέρουν αλλού.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, όπου μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί ο αλλοδαπός κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκεί το κλίμα είναι βαρύ ενώ οι συμπατριώτες του ζητούν να φύγει!


Aλλαξε στάση και ομολόγησε τα πάντα
Aλλαξε στάση μέσα σε χρόνο dt. Μπορεί ο 19χρονος Πακιστανός να περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους λειτουργούς της Θέμιδος τις αποτρόπαιες πράξεις του, ωστόσο μπροστά στους αστυνομικούς αρνούνταν τα πάντα.
«Ποτέ, ποτέ δεν θα έκανα εγώ τέτοιο πράγμα, εμείς έχουμε ραμαζάνι». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του κτήνους της Πάρου όταν βρέθηκε στο κρατητήριο της Ασφάλειας αντιμέτωπος με τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί που προσήγαγαν τους είκοσι Πακιστανούς που είχαν βρει κατάλυμα στο κτίριο της Ν. Χαλκηδόνας παρατηρούσαν τις συμπεριφορές των προσαχθέντων προκειμένου να «ξεχωρίσουν» τον δράστη της άγριας κακοποίησης της 15χρονης. Ο νεαρός από το Πακιστάν με τα ωραία χαρακτηριστικά δεν έδειχνε φοβισμένος. Ακόμα και όταν οι δύο φίλοι του με τους οποίους είχε φύγει από την Πάρο υπέδειξαν στους αστυνομικούς ποιος είναι ο άνθρωπος που έψαχναν, ο 19χρονος διατηρούσε την ψυχραιμία του προσπαθώντας να παραπλανήσει τους αστυνομικούς.

Ο έμπειρος προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών μπήκε στο κρατητήριο και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το κτήνος που μέσα σε λίγα λεπτά κατέστρεψε τη ζωή ενός 15χρονου παιδιού. «Ποτέ, ποτέ δεν έκανα εγώ αυτό το πράγμα» επέμενε ο Πακιστανός, ωστόσο σε μία ώρα είχε «σπάσει» και είχε ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του με κάθε λεπτομέρεια.


Με μάσκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο στον ανακριτή

Κάτω από πρωτοφανή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε, χθες το πρωί, στο γραφείο του ανακριτή ο 19χρονος Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα τη 15χρονη μαθήτρια στην Πάρο.

Οι αστυνομικοί είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα full face, μπλε καπέλο τζόκεϊ, ενώ του είχαν φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες και αφού τον έβαλαν με γρήγορες κινήσεις στο περιπολικό της Ασφάλειας στις 11.20, έφτασαν στο γραφείο του ανακριτή. Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει γύρω του έναν ασφυκτικό κλοιό και δεν άφηναν κανένα να πλησιάσει, ούτε σε απόσταση ενός μέτρου.

Μάλιστα, συγγενείς της άτυχης Μυρτούς που είχαν μεταβεί στο νησί, μόλις τον είδαν να βγαίνει από το περιπολικό κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. «Κτήνος, κατέστρεψες τη ζωή της οικογένειάς μας. Τέρας, πώς το έκανες αυτό στη Μυρτώ μας;» φώναζαν εξαγριωμένοι. Απωθήθηκαν, όμως, από τους αστυνομικούς που τον είχαν «σκεπάσει» με τα σώματά τους.

Με κινηματογραφικό τρόπο ο δράστης μεταφέρθηκε τρέχοντας μέσα στο κτίριο και πέρασε αμέσως το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου. Τρεις αστυνομικοί τον κρατούσαν, ενώ εκείνος είχε συνεχώς το κεφάλι του σκυφτό. Εξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες που τον αποδοκίμαζαν καθώς και μέλη της Χρυσής Αυγής. Μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του, πάλι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια και οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Σήμερα, αναμένεται να γίνει η μεταφορά του με πλοίο στον Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως.


Κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπισή του
Κανένας δικηγόρος δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη που κακοποίησε την άτυχη Μυρτώ και έτσι οι δικαστικές αρχές τού όρισαν τη νομικό Αλεξάνδρα Δήμου από τη Μύκονο. Oλοι οι δικηγόροι επικαλέστηκαν είτε ότι βρίσκονται σε διακοπές είτε αρνήθηκαν κατηγορηματικά να αναλάβουν την υπεράσπισή του.

Η κ. Δήμου τελικά τον συνόδευσε στο ανακριτικό γραφείο και προσπάθησε να του εξηγήσει το κατηγορητήριό του, αλλά και τα δικαιώματά του.

Η ίδια μετά την προφυλάκισή του δήλωσε ότι ο εντολέας της ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και συντριβή για το αδίκημα που διέπραξε, σημειώνοντας, όμως ότι δεν ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του Πακιστανού διότι με διόρισε η ανάκριση και βέβαια η αποδοχή του διορισμού είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον Κώδικα Περί Δικηγόρων. Αρνήθηκα, όπως άλλωστε πάντα το έχω κάνει στα τριάντα πέντε χρόνια της δικηγορίας μου, να εισπράξω την αποζημίωση που οφείλει να καταβάλει το Δημόσιο σε κάθε διοριζόμενο εξ επαγγέλματος συνήγορο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ολοι, και εγώ προσωπικά, έχουμε συγκλονιστεί από το έγκλημα σε βάρος του αθώου ανήλικου θύματος.

Η υπεράσπιση είναι υποχρέωση του δικηγόρου, ο οποίος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός. Με συγκλονίζει και αυτό το έγκλημα. Το ενδιαφέρον μου για κάθε αθώο θύμα είναι πάντα το ίδιο, είτε ο θύτης είναι Πακιστανός είτε Ελληνας. Δεν μπορώ να κάνω καμία διάκριση λόγω της ιδεολογίας μου, που αυτό μου επιβάλλει», κατέληξε η κ. Δήμου.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X