GREEK REPORTERS: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Αγιον Όρος

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Αγιον Όρος


Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Αγιον Όρος όπου
συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης.
Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, η κατάσταση στην περιοχή της Ουρανούπολης δεν εμπνέει πλέον καμία ανησυχία, ωστόσο οι αρχές είναι σε αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στο Αγιο Όρος. Πρόκειται για μέτωπο 7χλμ στο βουνό που χωρίζει την περιοχή του Αριστοτέλη από το Αγιον Όρος, ανέφερε, επισημαίνοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κανένα από τα μοναστήρια.
Από το πρωί συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές και στρατιώτες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, από τη φωτιά κάηκαν 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε στάνες και αυλές σπιτιών κοντά στην Ουρανούπολη, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στην Αρκαδία,συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή Ανεμοδούρι, όπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Μία πρώτη αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει κατά τη σημερινή σύσκεψη (στις 12.00) στα γραφεία της περιφέρειας, στην Τρίπολη, υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων. Παράλληλα θα γίνει συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.
Συνεχείς είναι και οι αναζωπυρώσεις στο Σολωμό Κορινθίας και στο Νεοχώρι Δομοκού.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, νωρίτερα, σε δασική έκταση στην περιοχή Πύλη, στο Μαντούδι Ευβοίας. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
Για αλλοδαπούς εμπρηστές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της για απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών. «Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Σοφικό Κορινθίας και Πικέρμι που προκλήθηκαν από λαθρομετανάστες, αλλοδαπός είναι και ο εμπρηστής του Αγίου Όρους», υποστηρίζει και καταλήγει λέγοντας: «Οι ξένοι καίνε κυριολεκτικά τη χώρα και οι κυβερνώντες στήνουν επικοινωνιακά πανηγύρια για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Μόνη λύση η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X