GREEK REPORTERS: Φρένο από τις Βρυξέλλες σε νέο haircut του χρέους

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Φρένο από τις Βρυξέλλες σε νέο haircut του χρέους

ΣΤΟ προσκήνιο επέστρεψε εκ νέου η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το κατά πόσο οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να
αποδεχθούν ένα δεύτερο «κούρεμα». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ φέρεται να έχουν αρκετά διαφορετική αντίληψη για τη βιωσιμότητα του χρέους.  Το ΔΝΤ φέρεται να θεωρεί ως όριο το 100% του ΑΕΠ έως το 2020 και η Κομισιόν το 120%. Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα της «Wall Street Journal», σύμφωνα με το οποίο κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δεχθούν νέες ζημίες μετά από διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας μας. 

Η απάντηση δόθηκε σχεδόν άμεσα από τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως «η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος  ως προς το ΑΕΠ στο 120% μέχρι το 2020, όπως συμφωνήθηκε στη δεύτερη διάσωση της χώρας, και όχι στο 100% του ΑΕΠ ή σε άλλο χαμηλότερο στόχο. Ο στόχος του 120% δεν είναι δική μας επιλογή, είναι αυτό που αποφασίστηκε. Είναι επίσης αυτό που υπογράψαμε στο μνημόνιο για την Ελλάδα», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΕ. 


express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X