GREEK REPORTERS: «Τελεσίγραφο» από γιατρούς

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Τελεσίγραφο» από γιατρούς


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έχει δεσμευθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν μέχρι τις 15 Αυγούστου
Να διακόψουν προειδοποιητικά για δύο εβδομάδες την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, στέλνοντας «τελεσίγραφο» για
άμεση εξόφληση των οφειλομένων τους. Μόνον οι οφειλές από την έναρξη της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ τον Ιανουάριο του 2012 προς τους γιατρούς ανέρχονται σε 230 εκατ. ευρώ.
«Η κατάσταση αυτή εκκολάπτει την υγειονομική βόμβα που θα πλήξει όλους τους Έλληνες και κυρίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα του πληθυσμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι θα αναμένει έως τις 20 Αυγούστου την πλήρη εξόφληση των οφειλών από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2012, ζητώντας επίσης γραπτή δέσμευση από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιότερων οφειλών. Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για επιπλέον 570 εκατ. ευρώ από οφειλές των ετών 2010 και 2011.
Αναστολή
Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρουν ότι θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε προειδοποιητική αναστολή της συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν και θα επανεξετάσουν το θέμα.
Την προειδοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για κινητοποιήσεις στηρίζει με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Οι γιατροί εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην εισήγηση της τρόικας για περαιτέρω περικοπές ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην Υγεία, εκ των οποίων τα 800 εκατ. αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας πως ήδη ο Οργανισμός παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά του, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έχει δεσμευθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν μέχρι τις 15 Αυγούστου. Επίσης, συνεργάτες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου υποστήριζαν χθες ότι οι σχεδιαζόμενες περικοπές στην Υγεία για τη διετία 2013 - 2014 φθάνουν, τουλάχιστον προς το παρόν, τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ δεν περιλαμβάνεται η πρόταση για πλαφόν ύψους 1.500 ευρώ στις ετήσιες ατομικές δαπάνες Υγείας.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X