GREEK REPORTERS: Βερολίνο: Συνομιλίες Σόιμπλε - Στουρνάρα την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Βερολίνο: Συνομιλίες Σόιμπλε - Στουρνάρα την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

Βερολίνο: Συνομιλίες Σόιμπλε - Στουρνάρα την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου
Στο Βερολίνο θα μεταβεί την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπου
και θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανκ Σόιμπλε, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον κ. Σόιμπλε για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν στα μέτρα προσαρμογής των 11,4 δισ. ευρώ, αλλά και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα.

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας θα γίνει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 το πρωί.

Ο κ. Στουρνάρας δεν αποκλείεται, εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε να μεταβεί στο Παρίσι, για να δει και τον γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί.

Από κοινού θα εξετάσουν τις περικοπές στο Λιμενικό Στουρνάρας - Μουσουρούλης

Οι μισθολογικές περικοπές στους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα θα βρεθούν το μεσημέρι της Πέμπτης στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη στο υπουργείο Οικονομικών.

Το ραντεβού των κ.κ. Στουρνάρα και Μουσουρούλη θα συμπέσει χρονικά με τη συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στις μισθολογικές περικοπές και υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της εργασίας των Λιμενικών.

Την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι κινητοποιήσεις της θα κορυφωθούν με πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου με συμβολική διαμαρτυρία στη ΔΕΘ.

Συνάντηση Στουρνάρα - Διαμαντούρου την Πέμπτη

Συνάντηση με τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο έχει νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται θέματα που άπτονται αναφορών που έχει λάβει το γραφείο του ευρωπαίου διαμεσολαβητή και η ευρύτερη κατάσταση στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι δύο άνδρες έχουν συνεργασθεί υπό διαφορετικές θέσεις στο παρελθόν και συνδέονται με πολυετή φιλία. Το 2002 μάλιστα συνεργάσθηκαν στη συγγραφή του βιβλίου «Η προοπτική του εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα».


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X