GREEK REPORTERS: Με επιθέσεις στο Γύθειο συνδέεουν τον παρολίγο βομβιστή της Σπάρτης

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Με επιθέσεις στο Γύθειο συνδέεουν τον παρολίγο βομβιστή της Σπάρτης

Με επιθέσεις στο Γύθειο συνδέεουν τον παρολίγο βομβιστή της Σπάρτης
Με τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή του Γυθείου τον Νοέμβριο του 2011 αλλά
και στα μέσα Αυγούστου του 2012, επιχειρεί να συνδέσει η ΕΛΑΣ τον 38χρονο υπάλληλο καφετέριας στα χέρια του οποίου εξερράγη, το πρωί της Παρασκευής, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στην οδό Ωραίας Ελένης, στη Σπάρτη. 

Ο 38χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε το πρωί με ελικόπτερο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνομένος στην εντατική με 80% εγκαύματα στο σώμα του. 

Ο τραυματίας διέμενε μόνος του στην περιοχή του Γυθείου, ενώ οι γονείς του ζουν στο Περιστέρι.

Οι τρεις πρώτες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2011. Οι μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε δύο ATM των τραπεζών Πειραιώς και Εθνικής και στο Πρωτοδικείο του Γυθείου. Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. 

Τότε με αφορμή αυτήν την επίθεση δικαστικοί υπάλληλοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση που αναφερόταν ότι «δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων στο δικαστικό Μέγαρο Γυθείου, τοποθετώντας βόμβα, προκαλώντας καταστροφές αλλά και ανησυχία σε εργαζόμενους».

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε το ξημέρωμα της 20ής Αυγούστου 2012 σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας ιδιώτη στην περιοχή Μαυροβούνι Γυθείου. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμός ατόμων. Σ΄όλες τις περιπτώσεις οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που εντοπίσθηκαν είχαν-συμφωνα με τις αρχές- ομοιότητες με αυτόν που τραυμάτισε σοβαρά τον 38χρονο. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν συσχετίζουν τις συγκεκριμένες εμπρηστικές επιθέσεις και τον τραυματισμό του 38χρονου με τη δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης» κι ερευνούν την περίπτωση δράσης συμμορίας εκβιαστών ή επιθέσεις με προσωπικά κίνητρα.


tovima.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X