GREEK REPORTERS: Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν απαράβατα όρια

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν απαράβατα όρια


Η επεξεργασία των μέτρων συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί θα
είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στην κοινωνία και τη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου, με την επισήμανση πάντως πως υπάρχουν και απαράβατα όρια.
Στην αρχή των δηλώσεών του στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών έγινε συζήτηση για την εθνική στρατηγική. Βασικό αντικείμενό της, είπε, ήταν να προσδιορίσουμε τα επομενα βήματα, για μπορέσουμε να εξηγήσουμε στο λαό ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους που μας βγάζει από το τούνελ, αλλά και από την καταστροφική συζήτηση του «είμαστε ή δεν είμαστε στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα ».
Όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, συνέχισε, «θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο στη Βουλή και στην κοινή γνώμη».
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν και απαράβατα όρια: να μην έχουν τα μέτρα οριζόντιο χαρακτήρα, να ληφθούν υπόψη οι θυσίες και συμβολές στην εθνική προσπάθεια μέχρι, κυρίως από τα χαμηλά εισοδήματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες περικοπές αλλά, όπως είπε, καθένας θα πρέπει να νιώσει ότι θα πιάσουν τόπο και θα είναι δίκαιες.
Αναφερόμενος εξάλλου στις διαρροές - πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο των μέτρων, μίλησε για καταιγισμό σεναρίων, συνιστώντας στους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί. Έχουμε, είπε, πλήρη συνείδηση για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, αλλά την αγωνία της κοινωνίας προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη να σταθεί η οικονομία ξανά στα πόδια της.
Στη σημερινή συνάντηση δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες, διευκρίνισε ο Ευ. Βενιζέλος και προανήγγειλε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X