GREEK REPORTERS: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις απο το Baku. Τι γίνεται στα επιτελεία της Ελευθερίου και της Αδάμου. Τι λέει ο κόσμος (vids)

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις απο το Baku. Τι γίνεται στα επιτελεία της Ελευθερίου και της Αδάμου. Τι λέει ο κόσμος (vids)


Σήμερα ο 2ος ημιτελικός
Η Eurovision βρίσκεται στην μέση της διαδρομής της,  αφού σήμερα θα γίνει ο 2ος ημιτελικός της Eurovision. Θα διαγωνιστούν άλλες 18 χώρες προσπαθώντας να πετύχουν μια θέση στον τελικό όπου
μαζί με τις δέκα χώρες που επιλέχθηκαν στον 1ο ημιτελικό και τις «Big 5» (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία) θα συμπληρώσουν τον τελικό του Σαββάτου.
Οι χώρες που θα δώσουν μάχη σήμερα, στον 2ο ημιτελικό για μια θέση στον τελικό είναι:
1. Σερβία: Željko Joksimović - «Nije Ljubav Stvar»
2. ΠΓΔΜ: Kaliopi - «Crno I Belo»
3. Ολλανδία: Joan Franka - «You And Me»
4. Μάλτα: Kurt Calleja - «This Is The Night»
5. Λευκορωσία: Lightsound - «We Are The Heroes»
6. Πορτογαλία: Filipa Sousa - «Vida Minha»
7. Ουκρανία: Gaitana – «Be My Guest»
8. Βουλγαρία: Sofi Marinova - «Love Unlimited»
9. Σλοβενία: Eva Boto - «Verjamem»
10. Κροατία: Nina Badrić - «Nebo»
11. Σουηδία: Loreen - «Euphoria»
12. Γεωργία: Anri Jokhadze - «I'm A Joker»
13. Τουρκία: Can Bonomo - «Love Me Back»
14. Εσθονία: Ott Lepland - «Kuula»
15. Σλοβακία: Max Jason Mai - «Don't Close Your Eyes»
16. Νορβηγία: Tooji - «Stay»
17. Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Maya Sar - «Korake Ti Znam»
18. Λιθουανία: Donny Montell - «Love Is Blind»

Το τσιφτετέλι της Ελευθερίας Ελευθερίου
Μετά την πρόκριση της από τον 1ο ημιτελικό, η Ελευθερία Ελευθερίου παρευρέθηκε  σε πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή στην τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν και έκανε κοινό, παρουσιαστές και τηλεθεατές  να χορεύουν στον ρυθμό του «Afrodisiac». Αρχικά τραγούδησε το τραγούδι της play back και μετά ζωντανά ενώ χόρεψε τέλεια ένα τσιφτετέλι αποδεικνύοντας ότι ο χορός και το τραγούδι κυλούν στο αίμα της! 

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη»

Η ψηφοφορία του πρώτου ημιτελικού 


Στην ψηφοφορία του 1ου ημιτελικού την Τρίτη 22 Μαΐου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού, κριτικές  επιτροπές και τηλεθεατές  ταυτίστηκαν αρκετά και συγκεκριμένα σε 8 από τα 10 τραγούδια. Ενώ ένα τραγούδι επιλέχθηκε από το televoting και το άλλο από τις επιτροπές των χωρών.
Σύμφωνα με την ανεπίσημα αποτελέσματα που διαρρέουν κάθε χρόνο σχετικά με τις θέσεις των χωρών που πέρασαν στον ημιτελικό, η Ελλάδα πιθανολογείται ότι πέρασε στην 2η θέση της ψηφοφορίας ενώ η Κύπρος πέρασε στην 4η θέση. Σύμφωνα πάλι με τα ίδια αποτελέσματα στην 1η θέση πέρασαν οι γιαγιάδες της Ρωσίας ενώ στην 3η θέση πέρασε η Ρουμανία.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη»

Η Ελευθερία Ελευθερίου στον 1ο ημιτελικό
Η παρουσία της Ελευθερίας Ελευθερίου –η οποία εμφανίστηκε 3η κατά σειρά- στο «Crystal Hall» ήταν από τις καλύτερες  τις βραδιάς. Όλο το στάδιο «κουνήθηκε» στο ρυθμό του «Afrodisiac» αφού η sexy παρουσία της Ελευθερίας Ελευθερίου στη σκηνή, η έξυπνη χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου και τέλος το ελληνικό συρτάκι, αγαπήθηκαν από το κοινό κατατάσσοντας την ελληνική συμμετοχή στις αγαπημένες του φετινού διαγωνισμού!
Η Ελευθερία Ελευθερίου ως μια σύγχρονη Αφροδίτη κατάφερε με την ομορφιά της και την εμφάνισή της  να μαγέψει και αποσπάσει τα βλέμματα του κοινού, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για μια ακόμα εμφάνιση στον μεγάλο τελικό της Eurovision το Σαββάτου στις 26 Μαΐου. 



Η Ήβη Αδάμου στον 1ο ημιτελικό
Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της Κύπρου με την Ήβη Αδάμου. Η τραγουδίστρια με το τραγούδι «La La Love», συνοδευόμενη από τέσσερις καλλίγραμμες και εντυπωσιακές κοπέλες, κατάφερε να πάρει την πρόκριση ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας της Κύπρου από τον τελικό. Η Ήβη κουνήθηκε στον ρυθμό του dance κομματιού της, χωρίς να είναι η μόνη αφού ολόκληρο το στάδιο συμμετείχε ενεργά μαζί της, τραγουδώντας και χορεύοντας! Έξυπνο εύρημα της Κυπριακής αποστολής ήταν ένα τραπέζι από βιβλία το οποίο «έδεσε» τέλεια με το παραμυθένιο concept του χορογράφου.
Και οι δύο χώρες Ελλάδα και Κύπρος απέσπασαν θερμό χειροκρότημα κατά την έναρξη και λήξη του τραγουδιού, γεμίζοντας με αισιοδοξία τις δύο συμμετοχές για μια καλή θέση στον τελικό. 

Τι λέει ο κόσμος για τις δύο συμμετοχές
Σε ερωτήσεις που θέσαμε στον κόσμο  σχετικά με τις δύο συμμετοχές τα σχόλια ήταν θετικά και για την Ελευθερία Ελευθερίου και για την Ήβη Αδάμου. Ο κόσμος βρήκε καλές τις δύο τραγουδίστριες θεωρώντας ότι άξιζαν την πρόκριση τον τελικό και δήλωσαν πως θα είναι στην τελική –αν όχι πεντάδα- δεκάδα. Ωστόσο υπήρξαν και πολίτες οι οποίοι δεν ευχαριστήθηκαν από τις εμφανίσεις Ελλάδας και Κύπρου λέγοντας ότι φωνές και των δύο ήταν ανύπαρκτες  και ότι το υπερβολικό «γδύσιμο» δεν θα επιφέρει την νίκη…


Μερικές από τις δηλώσεις του κόσμου…

Αγγελική σπουδάστρια Φυσικοθεραπείας: Η Ελευθερία Ελευθερίου ήταν ομορφούλα και φωνητικά-σκηνοθετικά ήταν καλή αλλά εμένα μου άρεσε πιο πολύ το φόρεμά της! Η παρουσία της Κύπρου ήταν καλή αν και η φωνή και το φόρεμά της δεν με ικανοποίησαν. Οι γιαγιάδες της Ρωσίας είχαν πλάκα και μάλλον αυτές θα ψηφίσω! Τώρα όσον αφορά την Ιρλανδία με τα δίδυμα δεν μου άρεσαν καθόλου! 

Φαίη σπουδάστρια Παιδαγωγικών: Το αγαπημένο μου τραγούδι για φέτος είναι της Κύπρου γιατί είναι πιο χαρούμενο, έχει ανεβαστικό ρυθμό-ένταση και γι’αυτό το λόγο θα την ψηφήσω άνετα! Δεν μου άρεσε της Ελλάδας γιατί δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο. Οι γιαγιάδες της Ρωσίας δεν μου άρεσαν καθόλου…

Χαρά σπουδάστρια Παιδαγωγικών: Η φετινή διοργάνωση της Eurovision δεν ήταν σαν τις άλλες χρονιές αλλά ήταν ικανοποιητική την είδα ευχάριστα. Η Κύπρος μου άρεσε πάρα πολύ! Ιρλανδία με τα δύο ξανθά δίδυμα δεν μου άρεσε καθόλου… και Ελλάδα-Ρωσία ήταν καλές! Οι γιαγιάδες με έκαναν να γελάσω πολύ! Μου άρεσε πολύ η Αλβανία και την θεωρώ φαβορί.

Ιωσήφ πολίτης: Βρήκα την Ήβη Αδάμου καλή αν και θα ήθελα να την δω να χορεύει πιο πολύ! Η δική μας συμμετοχή ήταν αρκετά καλή αν και δεν την βρήκα τόσο sexy όσο περίμενα. Τέλος, θεωρώ ότι η εμφάνιση της Αλβανίας ήταν τραγική, αλλά σαν φωνή την βρήκα καλή. Για εμένα φαβορί είναι η Ρωσία και θα την ψηφίσω!
Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες  υποστηρίζουν Ελλάδα-Κύπρο, δίνοντας ευχές για καλή τύχη για το βράδυ του Σαββάτου.

Κείμενο: Παναγιώτης Λαναράς
Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Λαναράς, Μαρία-Αγγελική Κρεβεντζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X