GREEK REPORTERS: «Όχι» των τριών ηγετών σε νέα μέτρα και οριζόντιες περικοπές το 2012

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«Όχι» των τριών ηγετών σε νέα μέτρα και οριζόντιες περικοπές το 2012




Να μην υπάρξουν νέα μέτρα και οριζόντιες περικοπές το 2012 συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το
πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία στις βασικές κατευθύνσεις και όχι σε συγκεκριμένα μέτρα και απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν θα ληφθούν και οριζόντια μέτρα. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο θα εφαρμοστούν όσα έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και πρόσθεσε ότι τάχιστα θα συσταθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι δεν πρόκειται εφέτος να ληφθούν νέα μέτρα, ενώ εξετάζονται ισοδύναμα μέτρα για το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης και επιμήκυνσης του προγράμματος.


ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X