GREEK REPORTERS: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα - Εκκενώθηκαν οικισμοί



Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στο χωριό Αργυρά, στα βόρεια του νομιού Αχαϊας.
Ηδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός του Κάτω Καστριτσίου. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ζήτησε να τεθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 4 περιοχές, ενώ ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως μετέβη στο αρχηγείο της Πτυριοσβεστικής.



Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα - Εκκενώθηκαν οικισμοί
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναμένεται να κηρυχθούν οι περιοχές Ανω και Κάτω Καστρίτσι, Αργυρά, Σελλά και Πλατάνι ύστερα από αίτημα που υπέβαλε στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του (Αθηναϊκό Πρακτορείο) χαρακτηρίζει «δραματική την κατάσταση».
Ανάλογη είναι η εκτίμηση του αντιδήμαρχου Πατρών Γιώργου Σιγαλού. Δηλώνει στο Ethnos.gr: «Η κατάσταση είναι τραγική. Για προληπτικούς λόγους αποφασίσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Κάτω Καστρίτσι».
Οι ιδιοκτήτες των διάσπαρτων κατοικιών στην περιοχή του Κάτω Καστριτσίου έχουν μετακινηθεί με λεωφορεία σε ασφαλές μέρος, ενώ ο δήμος Πατρέων έχει μεριμνήσει για την φιλοξενία τους.
Λόγω του καπνού έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, ενώ ανάλογη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στην πόλη της Πάτρας.
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αχαϊα - Εκκενώθηκαν οικισμοί
Στις 12.00 το μεσημέρι, στο έργο της κατάσβεσης επιχεριρούσαν 33 οχήματα με 65 πυροσβέστες, 35 μέλη πεζοπόρου τμήματος, 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Μάχη έδιναν οι πυροσβέστες και σε δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Τζάιλο. Η φωτιά καίει εκεί δασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και από τον γειτονικό νομό Ηλείας καθώς και εναέρια μέσα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X