GREEK REPORTERS: Άνοιξε με εισαγγελική παρέμβαση η Χαλυβουργία

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Άνοιξε με εισαγγελική παρέμβαση η Χαλυβουργία



Μετά από 9 μήνες λουκέτου άνοιξαν σήμερα το πρωί οι πύλες της Χαλυβουργίας Ελλάδας στον Ασπρόπυργο μετά από εισαγγελική εντολή.

Δέκα εργαζόμενοι μπήκαν στους χώρους εργασίας ωστόσο το εργοστάσιο δεν λειτουργεί καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται έξω από αυτό. Νωρίτερα, μάλιστα, επικράτησε ένταση μεταξύ απεργών και αστυνομίας.
Ανοιχτή παραμένει η αριστερή λωρίδα στο ρεύμα προς Κόρινθο αλλά υπάρχει μποτιλιάρισμα από το ύψος του Χαϊδαρίου μέχρι τον κόμβο Ασπροπύργου.
Σε συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων ομόφωνα κατήγγειλαν την συγκυβέρνηση για την καταστολή και καλούν στις 5.30 στον κόμβο Ασπροπύργου σε συγκέντρωση και πορεία προς το εργοστάσιο.
Αύριο στις 11.00 το πρωί θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των χαλυβουργών στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
"Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη 'Χαλυβουργία Ελλάδος', μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση", σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X