GREEK REPORTERS: Η τηλεόραση γεννά παχύσαρκα παιδιά

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η τηλεόραση γεννά παχύσαρκα παιδιά



Καμπανάκι κινδύνου σημαίνουν οι επιστήμονες για το «παρκάρισμα» των παιδιών μπροστά στην τηλεόραση, ιδίως όταν
αυτά είναι σε πολύ μικρή ηλικία. 

Το πρόβλημα δεν είναι βεβαίως το είδος των προγραμμάτων που παρακολουθούν, αλλά το γεγονός ότι κάθε επιπλέον ώρα που παρακολουθεί ένα παιδί τηλεόραση σε διάστημα μιας εβδομάδας καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την περιφέρεια και τα κιλά που θα έχει φτάνοντας στα δέκα του χρόνια. 

Στη σχετική έρευνα Καναδών ειδικών, η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «BioMed Central», αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι κάθε ώρα επιπλέον τηλεόρασης που παρακολουθούν παιδιά δύο ώς τεσσάρων ετών θα «αποτυπωθεί» στο σώμα τους με μισό χιλιοστό μεγαλύτερη περίμετρο μέσης, όταν θα φοιτούν στη Δ’ τάξη του Δημοτικού.

Οσο για το προτεινόμενο διάστημα παρακολούθησης, ώστε να υπάρχει η αναγκαία προστασία σε κάθε τομέα, αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες ημερησίως. Πολλοί γονείς ρωτούν με ποιον τρόπο θα πείσουν τα παιδιά τους να απομακρυνθούν από το «γυαλί». 

Η απάντηση, λένε οι ειδικοί, είναι να υπάρχει ένα είδος συμφωνίας με το παιδί. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, δεν είναι όμως. 

Για να το πετύχετε ζητήστε από το παιδί να διαλέξει τα προγράμματα που θέλει να παρακολουθήσει. Υπολογίστε τον χρόνο κι αν υπερβαίνει το επιτρεπτό, τότε κάντε συμφωνία για λιγότερη τηλεόραση με αντάλλαγμα ίσως ένα παγωτό.



madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X