GREEK REPORTERS: Μειώνονται οι χρήστες του Facebook - Πέφτει η μετοχή

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μειώνονται οι χρήστες του Facebook - Πέφτει η μετοχή



Οι χρήστες του Facebook, της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου, μειώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, αντανακλώντας τους φόβους των αναλυτών ότι η δυναμική του φτάνει στα όριά της. Το αποτέλεσμα; Πέφτει και η μετοχή της εταιρείας.


Σύμφωνα με έρευνα της Capstone, οι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1% το τελευταίο εξάμηνο ενώ σε 23 χώρες όπου η διείσδυση του Facebook έχει ξεπεράσει το 50%, το μερίδιο του είτε έμεινε σταθερό είτε μειώθηκε ελαφρά. Αυτό υποδηλώνει ότι το Facebook μπορεί να βλέπει τα πρώτα μαύρα σύννεφα μετά από χρόνια:

«Αυτό μπορεί να είναι θέμα για το Facebook καθώς προβλέπουμε ότι εκτός από την Νοτιοανατολική Ασία και μερικές χώρες της Λατινικής Αμερικής,οι περισσότερες αγορές φτάνουν στο 50% της διείσδυσης», λέει ο Ρόρυ Μάχερ της Capstone. 

Λόγω τέτοιων ειδήσεων, οι μετοχές του Facebook υποχώρησαν κατά 0,6% στα 29,09 δολάρια χτες, ενώ τη Δευτέρα η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη κατά 8,1%. Παρόμοια πτώση είχε και η Zynga, η εταιρεία που φτιάχνει παιχνίδια για το Facebook, που είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 5.2%.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X